fredag 12 april 2013

Memea Mohlin på Hundudden.

I går kväll var vi på Hundudden och lyssnade på Memea som talade om missförstånd mellan människa och hund.

Intressant och matnyttigt som vanligt, tyckte jag, exempelvis att bli påmind om att vi inte kan få vår hund att bli lugnare än vi själva är ... vi kommer med andra ord inte så långt  med "MEN LUGNA NER DIG, DUMMA HUND!"
Oerhört tråkigt, tyckte Nemi som inte riktigt ville acceptera att vi var i en träningslokal men inte skulle träna. Passivitetsträning i två och en halv timme räknas inte, enligt henne.
Zelda chillade, det har hon inga problem med. Först sov hon i mitt knä, sedan på golvet.

Även detta talade Memea om - kontextens betydelse. Nemi har inga problem med att koppla av i drygt två timmar på ett café, men det betyder inte att hon klarar att koppla av lika länge på ett ställe där det brukar hända en massa roliga saker.


2 kommentarer:

Bingolotti sa...

Åh, låter som ett jätteintressant föredrag. Var anmäld (och hade betalat) men kunde tyvärr inte vara med igår. Bloggskadad som jag är , var första tanken efter att ha läst ditt inlägg att jag själv missat ett tillfälle att göra ett eget blogginlägg om att ha träffat på dig & hundarna;-). Fast nog tur att vi inte var där eftersom Bingo är åt Nemihållet och tycker det ska vara action i kurslokaler!

Unknown sa...

:-) bloggskadad är ordet...