tisdag 9 april 2013

En annan överraskande sak ...

Zelda som kan bryta sig in i väskor, som klarar aktivitetsleksaker snabbt och utan större ansträngning, låter bandage, strumpor och liknande vara ifred. Här tar hon en liten slick på strumpan som ska skydda tassen, och det nöjer hon sig med.
Hon behöver därmed inte någon tratt vilket är väldigt skönt. Vi har köpt några små ballongliknande skydd som träs på utanpå strumpan när hon ska ut, nu är det  bara att vänta på att kroppen reparerar sig själv.
Hoppas att vi slipper infektioner och trassel, än så länge ser det bra ut, under omständigheterna.


Igår började vi träna med min nyinköpta kubb (Buttericks). Jag sätter på den, ger Zelda en korvbit, tar av den. Meningen är dels att hon ska vänja sig vid den, men även att hon ska bli glad och förväntansfull både när jag bara har den på huvudet och när jag viftar med den. Utmärkt träning för halt liten hund!

6 kommentarer:

BMW o Rudi sa...

Lilla Gumman så duktig hon är! Den där kubb-övningen är ju helt perfekt för en som ska ta det lugnt med tassen.
F ö känner jag igen beteendet hos Rudi som nyligen tvingades ha en strumpa fasttejpad över en slickinbjudande tass nyligen. Han var så försiktig om strumpan och tejpen, varje morgon satt den på plats. Kanske är en strumpa något så märkligt så de kommer av sig...

Gudrun sa...

Zelda är så smart och förståndig så att hon förstår att det är för hennes eget bästa att låta strumpan vara.

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Då får Zelda lite sysselsättning i alla fall. Klok hon är som låter strumpan vara.

Ewa Ivarsson sa...

Vi hoppas Zelda snart blir helt bra... tur med en matte som är medicinskt kunnig!

desperat hemmafru sa...

Buzz har också varit duktig med bandage och så. Kanske är det karaktäristiskt för kineser? Vet du vad som hände med klon? Hoppas, hoppas den läker snabbt hur som helst.

Unknown sa...

Till Desperat Hemmafru: den fastnade i ett galler...