lördag 3 mars 2012

US spending on pets 'passes $50bn'

Rubrik från BBC idag. I Amerika köper hund (mest) och kattägare varor och tjänster till sina hundar för över 50 miljarder dollar per år. Omräknat i kronor skulle det bli runt 380 miljarder kronor. Kan det verkligen vara rätt? Det låter som hela stadsbudgeten för ett mycket litet land.
Oljan i Zeldas päls är väl ett exempel på vart de pengarna går, den är importerad från USA och speciellt framtagen för ändamålet. Det går i och för sig lika bra med jordnötsolja som är riktigt billig, men den smakar så gott att hundarna (i alla fall mina) behöver tratt om de inte ska slicka sig fanatiskt. Det är inte alltid så lätt att undvika onödiga hundutgifter...
Och Zeldas vikt idag: 7,5 kg, vilket ligger precis vid övre gränsen för hennes ideala vikt som är 7 - 7,5 kg.
Bild: Effektiv, prisvärd.... och smakar underbart...

3 kommentarer:

Eva sa...

Undrar hur mycket som spenderas här? På leksaker, veterinärvård, kurser och allt annat. Med tanke bara på vad man ser var dag är det nog en hel del.
Och nu har jag aldrig oljat mina, men skulle jag använda jordnötsolja så vet jag en siames som skulle behöva tratt...
Du får gratulera i efterskott förresten. Och be om ursäkt från mig, så mycket snurrar i huvudet här så jag missade den viktiga dagen:(

Lyckopiller sa...

Bara hemma hos oss tycker jag att det spenderas rätt mycket pengar till tre hundar. Både nödvändiga och onödiga saker förstås!

Britt Marie o Rudi sa...

Jo, det går en slant varje månad till hunden, det gör det. En hel del onödiga prylar och godis. Ändå är jag återhållsam jämfört med många andra som inte kan få nog av halsband, koppel och annat sånt som jag tycker att det räcker med ett av. Men pip-och mjukdjur kan man aldrig få för många av, eller klickers eller grisöron!