fredag 23 mars 2012

Det verkar finnas hundra sätt att klippa hundklor...

Så här gör jag, använder ungefär samma grepp som när man kratsar hovarna på en häst...
Bra att ha: ett trimbord, en klotång, godis, en hund.
Hoppas nu få se fler varianter!

10 kommentarer:

Anna sa...

Jag har varken bild eller film men jag tar mina direkt efter bad så de ligger på rygg i handduken medans jag klipper :)

Anna sa...

På rygg i handduken i min famn kanske ska tilläggas*

Eva och Milo sa...

Låter som samma sätt som vi gör ,ryggläge på Milo mellan mina ben som stöd sen bara klippa.Vi avslutar med en genomkamnning (lite småmysigt tycker Milo, han ligger och halvsover mest)/Eva Och Milo

Britt Marie o Rudi sa...

Klorna klipps när Rudi ligger och vilar. Både han och jag ligger på golvet och ingen av oss tycker att det är mycket att orda om. Varken roligt eller tråkigt, bara nödvändigt.

desperat hemmafru sa...

Jag klipper Buzz klor när han ligger och vilar i soffan. Då känner både han och jag oss avslappnade och lugna. Funkar utmärkt.

Katarina sa...

Hos oss fungerar det inte alls. Jag brukar sätta hundarna i mitt knä med ryggen mot min mage. De sprattlar hej vilt för att komma loss - särskilt när det gäller framtassarna.

Nu tror jag att jag istället ska börja träna så som du visar.

Maria sa...

Jag kan tyvärr inte ha mina 75 kg små vänner liggande i famnen när jag klipper deras klor... av förståeliga skäl :) Och tyvärr min hane avskyr proceduren och får mig känna mig som världen värsta skurk och djurplågare. Han slår sig till knut och gömmer alla fyra tassar under sig och när jag plockar fram dem en efter en, ser han ut som en helig martyr, suckar och ojar sig. Och efteråt ser han mig med misstänkta ögon som om jag gick runt med klosaxen i fickan och kunde överfalla honom vilken sekund som helst.

Tösarna går det något lättare, förutom Lilladiva som inte har tålamod för fem cent. Hon tycker att det borde räcka med att man klipt klorna på en tass - måste man verkligen ta alla fyra, menar hon.

Jag har förresten en bekant som filar klorna på sin hund - precis som man gör med människonaglar.

Unknown sa...

Till Maria: så var det med min förra hund, han tyckte det var fasansfullt att klippa klorna. Han var en omplacering, så med Zelda o Nemi var jag väldigt energisk när det gällde att vänja dem tidigt...

Maria sa...

Jo jag förstår. Alla mina tre små vänner är från Second Hand Shop så att säga. Läste din bok om Meningen att ha en hund och förstår precis hur du tänkt när du började fundera på en valp - om att välja själv riktigt från början.

Alla mina djur, hundar, katter och hästar, har varit omplaceringsfall - nån som slutat älska dem för det de är... Och har tänkt många gånger själv det hur konstigt, onaturligt och hur svårt det skulle vara att från riktigt början välja något man själv vill. Och fascinerande, rent utsagt spännande. Med andra ord kunde jag riktigt leva mig i din berättelse om Zeldas och ditt första år :)

Unknown sa...

Omväxling förnöjer... Om jag ska ha ngn mer hund blir det nog en begagnad igen...