torsdag 8 mars 2012

Hund i Addis Abeba

På kvällarna kommer stadens hundar ut. Dagtid ligger de ofta och vilar på trottarerna, de bryr sig inte om människorna, och människorna bryr sig inte om dem. De är duktiga på att ta sig över de trafikerade gatorna: de stannar upp, ser sig om, och skynda sig över.
Här ett foto taget från bilen av tre hundar som lekte med varandra, och viftade på svansen när de tittade på manen som blev litet överraskad när vi stannade till för att försöka få en bild...

4 kommentarer:

desperat hemmafru sa...

Kul med en annan hundkultur än den här hemma. Spännande.

Apropå bloggantologi, ska vi försöka få ihop en? Typ under titeln "Bara ett vanligt hundliv"?

Olga da Polga sa...

åh det är något lockande med hundliv utan människor inblandade

Unknown sa...

Till D.H.
Eller "20 ovanliga hundliv", för alla våra hundars liv är ju ovanliga och unika på sitt sätt...
Eller "Samlade hundbloggspärlor" - så kunde vi nominera egna och andras inlägg och även ta med kommentarerna...
Eller
"Hundblogg" rent och snärtigt
Eller:
"Allt ni som inte läser hundbloggar har missat"

Till OdP- ja, det är intressant att se hur hundar som bestämmer över sina egna liv lever. De är mycket lugna och verkar respektera både varandra och människorna de delar utrymmet med.

desperat hemmafru sa...

Nominera/rekommendera inlägg är en kul och troligen även genomförbar idé. Även kommentarerna kan förstås vara intressanta, men de kanske inte är lika lätt att få trycka dessa hur som helst? Jag menar med upphovsrätt och så? Blogginläggen kan man ju alltid fråga bloggförfattaren om. Och en titel lär väl vara det lättaste att komma på kanske. Du verkar ju vara vrålinnovativ. :-)