lördag 20 november 2010

När frukosten är en rå kycklingvinge....





som nu på morgonen gäller det att vara rätt klädd.
Zeldas garderob:
1. Köpt i zoobutik - slimmad modell som sitter bra
2. Virkad av Jeanita, snygg! (Tack igen!)
3. Köpt på postorder, en till festvariant
4. Gamla tröjärmen

För dem som inte varit med från början: långhåriga hundar med hängande öron får lätt in päls i munnen när de tuggar på ben, kyklingvingar och liknande (ganska äckligt och dessutom dåligt för pälsen som bits av). En matmössa löser problemet.

10 kommentarer:

Katarina sa...

Smart lösning på 'problemet'.

Anonym sa...

Har din andra blogg upphört? Lyckas inte komma till den sidan.

Becca & Olga sa...

Fina luvor. Måsote skaffa något bättre åt Olga med, hon har en avklippt herrstrumpa över huvudet när hon äter!

Anonym sa...

Vilken elegant kollektion accessoarer! Har inte fattat att det är matmössor vi behöver: pudlar delar problemet med kineserna.

Unknown sa...

Till anonym - nej, den andra bloggen ligger som den brukar på www.nilsonne.se, den fanns i alla fall på plats nyss!

Gudrun sa...

Har funderat på det där med rå kyckling. Kan hundar (och katter med för den delen) äta rå kyckling med tanke på Campylobacter (stavas det så?)? Vill ju ibland ge dem slamsor när man lagar kyckling men har inte vågat.

Unknown sa...

Hundar har magsyra som är fyra gånger mer koncentrerad än människans. Det lär vara därför de (som alla asätare) kan äta kött som är rejält ruttet (bakteriebemängt) utan att ta skada. Eventuella Campylobacter (och andra) bryts ner som resten av kycklingan... Såvitt jag vet... Zelda o Nemi har i alla fall aldrig mått dåligt av kycklingvingarna som för övrigt är väldigt uppskattade!

Gudrun sa...

Bra att veta! Tack Åsa för infon! Då borde ju även rått fläskkött funka! Har inte vågat ge det heller p g a trikiner... Men det är väl bara vi människor som mår dåligt av att äta sånt... Vet inte ens om trikiner finns i vårt fläskkött.

Unknown sa...

Trikiner är ju något annat än bakterier - skulle inte överraska mig om de hade hittat ett sätt att överleva även en hundmage - man jag tror faktiskt inte att det finns ngn trikinrisk i svenskt kött.

Boubou sa...

Haha! Vad smart och vad snyggt!