onsdag 24 november 2010

Hur många hundar behövs för att det ska bli en flock?


Jag ställde frågan till Nemis uppfödare Gerd som tänkte ett ögonblick, och sedan svarade "fem".
Jag ska inte ha någon flock, har fullt upp med de två jag har, men om jag hade haft flockambitioner hade den här lilla damen kallats till anställningsintervju....

12 kommentarer:

ej hundägare sa...

Söt som ett litet lamm :)

Anonym sa...

Två hundar räcker för en flock, skulle jag ha svarat.
Tror du förresten att Zelda och Nemi behåller sin rang i er flock när Nemi växer?

Unknown sa...

Nemi väger vid 7 månaders ålder drygt tre kilo, Zelda väger det dubbla, så bortsett från hennes åldersövertag har hon nog alla förutsättningar att behålla sin position. Plus att hon är noga med att trycka ner Nemi när hon tycker att det behövs, vilket är rätt ofta.

Katarina sa...

Jag skulle också säga två.

Anonym sa...

Så ljuvlig hon är.

Anonym sa...

Ska öronen set ut sådär?

Unknown sa...

Hon har klippta öron just nu, som Nemi, men jag tycker att det ser ut som om de snarare kommer att bli som Zeldas - hängande, och då låter man pälsen växa ut. Kanske någon med mer erfarenhet har ett bättre svar? Och ja, visst är hon jättesöt!

Arlo sa...

Nä, sa matten, vi ska inte ha någon flock, så hit får hon heller inte flytta, tyvärr, för hon är atttans söt, tycker jag!

Unknown sa...

Till Rudi - nej, om någon ska flytta hem till dig är det nog bättre med någon som gillar tretimmarspromenader i skogen. Jag känner inte lilla Evelina.men misstänker att hon kommer att vara nöjd med betydligt mindre.

Anonym sa...

Låter sig Nemi fogligt tryckas ner av Zelda utan att opponera sig?

Unknown sa...

Till Anonym: Nemi ger sig omedelbart för det mesta. Gör hon inte det tar Zelda i med hårdhandskarna och då slänger Nemi sig på rygg, och där får hon ligga tills Zelda tycker att det räcker. Det är ju svårt att veta om mönstret kommer att bestå, men än så länge ser Zelda ut att ha ett ointagbart försprång (det ät tydligen mer känsligt om hundarna är nära varandra i ålder, men två år lär räcka för att det inte ska bli några tveksamheter).

Maria sa...

Visst är hon söt och det var jättekul att se en liten "Yagudinavovve" i din blogg! Jag har en underbar pufftjej därifrån som är halvsyster med henne - och kusin med Zelda...(öronen, ja de blir nog hängande om de inte tejpas).