fredag 19 november 2010

Debut på Gärdet!



Igår gick vi en promenad på Gärdet för första gången - jag har inte vågat ta dit Zelda tidigare eftersom hon så ofta tog till flykten när okända större hundar närmade sig, risken att hon skulle bli jagad på de stora ytorna kändes för stor. Nu är hon mindre flyktbenägen, och Nemi som fyller sju månader i övermorgon klarar litet längre promenader. Som mentor hade vi till all lycka gärdesveteranen Ebba (och matte Maria).
Nemi lärde sig något nytt och användbart. Hon sprang glatt fram på något som såg ut som fast mark, men som visade sig vara en tunn isskorpa på en rätt stor pöl.
Krak! Plask!
Och där stod en blöt, kall och överraskad liten hund med vatten nästan upp till magen.
Vid nästa frusna pöl stannade hon misstänksamt, och sprang sedan runt... Hon är inte den som gör om samma misstag två gånger.
Vi avslutade på hundcafé där alla blev varma, torra och mätta.
Tack Maria för att du tog bilderna!

7 kommentarer:

Katarina sa...

Vad skönt att det gick så bra! Det ser så mysigt ut med hundcafé - måste ta mig in till stan och prova...

Jenny o Elba sa...

Vilken klok liten Nemi, jag önskar att Elba var lika klok :)

Britt Marie o Rudi sa...

Ja, is-skorpor är luriga fenomen i hundvärlden! Varje år när de dyker upp är de lika fascinerande!

Anonym sa...

Nemi verkar ju vara "intelligent" om hon inte gör om samma misstag! Märkligt att CC hamnade mot slutet av listan över intelligenta hundraser!

Unknown sa...

Nemi är en liten problemlösare - lärde sig rekordsnabbt att gå rätt sida om stolpar, att trassla ut sig själv när kopplet kommit runt benen.
Jag är övertygad om att det finns ett metodfel i de undersökningar där kineserna framstår som "ointelligenta", de är tvärsom mycket lättlärda, ifall det är det man är ute efter.

Anonym sa...

Metodfel som när kråkskrämmemannen hotade Zelda, och fortsatte att hota fast hon vände sidan till och visade lugnande signaler! Han rafsade säkert ner att hon var totalt ointresserad av sociala kontakter och lek?

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Apropå hundutflykter så finns det en bok som heter Hundpromenader i Stockholm av J Barkeling och A Leifsdotter /Bonnier. Den kom ut i år och kan vara till glädje för dem som befinner sig i Stockholmstrakten.