fredag 22 oktober 2010

Zelda på masterskurs i Etologi


Kenth Svartberg forskar på hundars personlighet, nu håller han en masterskurs vid Stockholm Universitet. Studenterna behövde träffa olika hundar, och Zelda var en av dem.
Här ser ni hur Kenth undersöker Zeldas benägenhet att leka med honom.
Zelda är, helt förutsebart, inte intresserad. Studenterna gav henne också låååga poäng på leklust (fast de hade kanske gjort en annan bedömning om de hade gjort en hemma-hos undersökning. Zelda leker bäst i miljöer där hon inte tycker att hon behöver hålla koll på att det inte händer något otrevligt som att det kommer en unghund av någon stor ras farande).
Sissi från Hunduddens träningscenter håller i kopplet.
Det var för övrigt regnigt, blåsigt och kallt. Jag är glad att Zelda ville delta överhuvudtaget. (Hon på sig en vindtät allvädersoverall som ni ser, naturligtvis inte fleecefodrad).

11 kommentarer:

candysmatte sa...

söta zelda! Rolig bild, hon ser ut ungefär som "men sluta vifta karl, du skymmer sikten, jag har andra saker som är viktigare här faktiskt" Tänk om man kunde se hur de tänker, det hade varit spännande!
Vad intressant att få vara med i sådana studier :)

Unknown sa...

Jag misstänker att det var precis så hon uppfattade situationen!

Anonym sa...

Zelda ser besvärad ut men håller god min trots att mannen ser ut att sakna skor och uppför sig obehärskat, kanske direkt hotfullt när han böjer sig mot henne...Som på vilket cocktailparty som helst...

Agneta sa...

Håller med Zelda-flickan!

Jeanita sa...

Hur i hela friden tror han att någon normal hund skulle vilja leka
med honom när han närmar sig så.
ut med armen, konstig mössa på
huvudet.
Zelda är duktig som artigt sitter
kvar och förmodligen försöker för-
tränga personen i fråga.
Bra gjort Zelda.

Ej hundägare sa...

Även hundar har väl rätt till sin integritet! Heja Zelda!

Anonym sa...

en lite du fråga kanske, men
varför ska man inte använda fleece?
är inte det varmt och skönt för en frusen liten kines?

Anonym sa...

Som pudelmatte kan jag svara på den "dumma" frågan om fleece att materialet leder till ännu mer tovor i pälsen!

Anonym sa...

oops, inte bra!
har du förslag på något annat värmande skönt men tovfritt material?

Unknown sa...

För Zeldas del har det visat sig att det inte är kyla som är problemet, hon springer runt och håller värmen uppe. Det som är ett problem är kallt regn - hon blir ju blöt in på skinnet, och då fryser hon antatgligen lika mycket som vi själva hade gjort om vi inte haft kläder på oss. Därför har hon en overall som är vind-och vattentät, men helt slät på insidan. Nakna kineser verkar däremot trivas mycket bra i fleece!

Anonym sa...

CC och pudlar tycks ha samma kvalitet på pälsen, i varje fall fungerar en vindtät ofodrad overall utmärkt på en pudel också när det är kallt. Pälsen isolerar och kroppen är varm också efter en längre promenad.