onsdag 20 oktober 2010

Det var väl det jag anade...

När Zelda var nyopererad vägde hon 6,1 kg, och var alldeles perfekt - varken för mager eller för rund.
Idag vägde jag henne igen: 6,4.
Det har faktiskt känts att hon har blivit tyngre, så nu måste jag nog tänka om beträffande maten. Hon har haft fri tillgång till sitt torrfoder och ätit som hon har velat, vilket jag tycker har varit väldigt skönt.
Stackars Zelda - hoppas att hon inte ska behöva vara hungrig resten av livet...

9 kommentarer:

Lyckopiller sa...

Låter som Elof, fast han har alltid varit matglad.

Anonym sa...

Om jag fattat det rätt så behöver hunden inte vara hungrig när man övergår till ett "lightfoder" - ris och tillräckligt med proteiner etc. (ofta lamm i stället för anka, kyckling, lax.)
MEN det är problematiskt när man har en liten hund: alla tillägg, som kycklingfile,rå nötfärs och lever och ALLT som man ger som belöning vid träning är egentligen för mycket!

Candys Matte sa...

Hon kommer nog inte gå hungrig om du drar ner en smula heller :) Jag tror det är lite som för oss människor där vissa äter lite mycket så vi ökar i vikt, man är bara hungrig under omställningen sen går det nog över :) Dom är otroligt söta dina töser! Jag fick din bok om Zelda i present och sträckläste den då jag tyckte den var så härlig, och bestämde mig sedan för att kolla om er blogg fanns kvar.. och det gjorde den ju! Kul! Och roligt att se att hon fått en kamrat!
Jag är själv på gång att skaffa hund nr 2 till familjen.

Unknown sa...

Till Candys matte: Välkommen!
Den enda gången jag ångrar hund nr 2 är när hon vill gå ut mitt i natten. Som tur är händer det numera mycket sällan! Lycka till!
Idag ställde jag upp matskålarna när hundarna hade ätit det de ville ha. Kanske kan vi klara oss så?

CandysMatte sa...

Tack! Jag har bokmärkt er och länkar på vår egen blogg, så nu ska jag följa er tänkte jag :) Haha, ja såna tillfällen kan man ibland bli lite less, men som du säger går det ju över :) Fast jag har det framför mig iofs, om det blir en valp :) *ler* ja ni ska nog klara er så, det tror jag med :) Dom vänjer sig. För mig är det tvärtom, oroar mig att hon inte äter tillräckligt ibland, en beardis äter bara precis vad den tycker behöver, inte mer. Jo det skall vara hot dogs isåfall :)

Anonym sa...

Känner igen det från när katterna kastrerades. Båda gick upp i vikt och dessutom började de fälla påtagligt mycket hår. Jag såg klimakteriet framför mig - rund och tunnhårig:)

Jeanita sa...

Om Zeldas vikt. Inför en operation
skall man ju fasta helst med både
mat och dryck, där kan det ju ligga
några hekto. Det är enkelt att gå
ner i vikt med riven morot, som tar
med sig överflödigt fett ut.
Jag ger inte något foder torrt, men
jag vet att några har blandat riven
morot i det torra fodret och det har gått jättebra. Jag bantade en
väns chihuahua 500 g på 2 veckor
inför en utställning med ½ morot
om dagen, jag minskade endast en
matsked foder/dag.

Unknown sa...

Zelda gillar råa mnorötter - tack för tipset!!!

Becca & Olga sa...

Jag tror hon överlever om hon inte har fri tillgång ;) Eller om hon får lite mindre ;) Vad söt hon var i sin allvädersdräkt, var är den köpt?
Skulle behöva något tunnt åt Olga som inte är fodrat!