söndag 24 oktober 2010

Slyngelkurs... (Uppföljning av valpkursen)


Och så har vi varit på Slyngelkurs (det är Nemi som är slyngeln) på Eva Bodfäldt Education. Heldag lördag och söndag - vi är alla utmattade...
Oerhört intressant att få höra olika hundars livsöden - vad sägs exempelvis om en Basenji som matte Mia Löwbeer hämtat hem från Kongo? En Lurcher från Irland? Varje hund finns i en spännande social kontext - tack alla som berättade om sina hundar, och tack Carina för inspiration och kunskap!

3 kommentarer:

Unknown sa...

Ja... ifall ni undrar så tog jag upp Nemis skällande som den största utmaningen just nu. Vi fortsatte med skvallerträningen som Denise redan hjälpt oss igång med, och talade om olika sätt att styra om Nemis uppmärksamhet på...

Olga da Polga sa...

åh vad ni gör intressanta och spännande saker tillsammans!
Jag har försökt skvallerträna Dorinda i hennes skällande sedan i somras ... Det går både bra och dåligt. Just nu går det dåligt igen - tydligen har jag fått henne att tro att det är när hon skäller som det goda kommer. Så det är ett steg fram och sen en kullerbytta tillbaka ;-))

Unknown sa...

Skvallerträning är svårare än man kan tro, det gäller ju att fånga hunden innan hon skäller, och det är lätt hänt att första skallet kommer samtidigt med klicker eftersom vi människor är så långsamma... och så har vi plötsligt belönat det vi vill att hunden ska sluta med... Stackars Zelda har fått lära sig massor "fel..."