torsdag 21 oktober 2010

Nemi 6 månader!

Idag fyller Nemi 6 månader.
Jag börjar kunna ana vad det kommer att bli av henne. Först av allt blir hon liten. En cc-tik ska helst vara mellan 23 och 30 cm i mankhöjd (Zelda är 32), och Nemi mäter nu 27 cm, men hon verkar mindre...
Hennes öron kommer att stå, hennes färg är fortfarande oklar men hon blir nog inte vit.
Hon är energisk och mycket meddelsam - hon skäller, piper, gnyr och grymtar. Ibland låter hon som en fågel, men framförallt låter hon. Mycket. Länge. Hon går ibland runt och småskäller för sig själv, ungefär som vissa människor som pratar med sig själva medan de rör sig runt i bostaden.
När Nemi vill något (det händer ofta) skäller hon uppfordrande, när hon hör något skäller hon som den larmhund hon är, när hon drömmer skäller hon i sömnen.
Hon är arbetsvillig och läraktig, det är nästan så att jag tycker att hon hade behövt en duktigare matte - med henne är det bara jag som är den begränsande faktorn.
Och nu ska jag hämta henne, jag vill inte att hon ska så vid dörren och skälla.

12 kommentarer:

Arlo sa...

Grattis Nemi!Tänk att du är så verbal! Själv har jag inte sagt något än fast jag är tre år. Jag är absolut tyst i alla lägen.

Unknown sa...

Visst är det intressant! Zelda är också mycket tyst - det har hänt att jag har stängt en dörr innan hon hunnit igenom, och hon har blivit kvar i hallen, i sovrummet (och en gång på vinden). Till slut upptäcker jag att något saknas - Zelda - och hittar henne sittande, tyst som en mus, bakom den stängda dörren. Nemi kan jag inte glömma på det sättet - hon har helt klart för sig skillnaden mellan att jag går och säger hejdå (då lägger hon sig utan att säga någonting) och att jag stänger en dörr och lämnar henne av misstag - då låter hon som en hel kennel.
Det är mestadels roligt - hon är så oerhört uttrycksfull att hon bara måste använda alla kanaler...
Skäller inte Rudi ens när det ringer på dörren?

candysmatte sa...

Haha men det var en åsiktsfull liten tjej! :) Grattis Nemi förresten! Det där om att råka stänga ut hunden känner jag igen från min förra lilla blandis. Jag råkade stänga ute han på balkongen en gång, och kunde inte för mitt liv komma på vart hundskrället tagit vägen! Efter en halvtimme kollade jag ut..och där satt ett litet ljus till hund och såg klart bekymrad ut, undrade väl hur länge han skulle behöva sitta där ensam :)

Britt Marie o Rudi sa...

Nej, faktiskt är Rudi en helt tyst hund, än så länge. Däremot går hela kroppen igång på alla cylindrar när något roligt/spännande händer i hans närhet.

Katarina sa...

Grattis Nemi! Det är intressant det där med ljud - Nanna är en pratande dam som har en hel massa ljud för sig i olika lägen - och hon skäller rejält när någon kommer. Leia är tystare; pratar inte så mycket men sympatiskäller ibland.

Katarina sa...

PS Läser just nu Boken om Zelda med stor behållning!

Olga da Polga sa...

Hej Nemi! Grattis på halvårsdagen! Jag blev glad av skallet - mycket talande i olika nyanser och lägen. Jag tror att ni två (och tre) är som ämnade för varandra!

Lyckopiller sa...

Så roligt med två så skilda personligheter. Ella och Nemi är nog lite lika varandra. Ella talar också gärna och mycket och HÖGT.

Boubou sa...

Grattis! :)

Unknown sa...

Jo, jag hade ju Ella litet i bakhuvudet när jag letade valp...

Anonym sa...

Grattis i efterskott!
Nemi låter skojig på filmen - min pudel blev så intresserad att hon ställde sig på bakbenen i ett försök att få syn på Nemi på skärmen. Men hon höll sig tyst, vilket är ovanligt när hon hör skall i radion eller TV:n - antar att Nemis ljud inte var det minsta hotfullt.

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Har tittat lite på tidigare inlägg. Det är inte så konstigt att Nemi verkar så trygg med en så fin start som hon har fått hos dig med både en erfaren matte och sin "mentor" som har lotsat henne ut i livet. Ett fortsatt lycka till. Min valp är jämngammal med Nemi.