söndag 5 september 2010

Skvallerträning.


Nemi har börjat skälla ut andra hundar, så igår skvallertränade vi med Denise. Så fort Nemi fick syn på en annan hund - klick och godis. När hon hade tuggat färdigt (det tar rätt lång tid för henne att få i sig även mycket små godisbitar) och tittade på hunden igen -nytt klick, nytt godis.
Vi passerade flera andra hundar, och hon sa inte ett pip.
Det konstiga är att jag har hört hur jag skulle göra, men ändå inte haft kunskapen/färdigheten tillräckligt aktuell för att faktiskt komma till skott. Med litet hjälp gick det hur bra som helst!
Det är nyttigt att tänka på att förebygga snarare än att åtgärda (det är dessutom rätt svårt att få tyst på en upphetsad liten valp, särskilt om valpen är Nemi...)
Bild: Blir ofta utskälld, men nu hoppas jag att det snart är slut med det!

8 kommentarer:

Gudrun sa...

Visst är det häftigt att se hur lätt det egentligen är att komma till rätta med saker som man inte gillar hos sin hund! Tur att du har kunskapen och inte är en av alla dessa hussar och mattar som skäller ikapp med sin hund...

Unknown sa...

Ja, märkligt att vi människor så gärna vill ta till straff och korrigeringar i alla möjliga och omöjliga lägen...

Anonym sa...

Det är så underbart när man hittar "rätt nyckel" och når fram till sin fyrbenta vän!
Men har du hitta någon "nyckel" som stoppar alla våldsklappnade/hälsande människor? och i s f, kan du berätta om vad du gjorde för att slippa ifrån dessa, säkert välmenta, men ändå så irreterande människor som klappar först och, kanske, frågar sen om de får hälsa på hunden.

Ligg klippet på Nemi är ju bara så härligt! Hela hon sprudlar och lyser av glädje och förväntan :-D

// Nica

http://lyckaetthundliv.blogg.se

Denise Hundkonsult sa...

Ja Åsa, du var ju en baddare på skvallret när vi satte igång! MYCKET bra jobbat på gårdagens lektion, jag var inte så lite nöjd! (På facebook kan man bli ett fan av Denise Hundkonsult under grupper) Nemi var en stjärna, prova gärna med en tub mjukost eller nått annat gott på tub om du vill hinna belöna henne snabbare - så slipper hon tugga och hinner skvallra dubbla gånger! Kram!

Jeanita sa...

Vad underbar du är Casper, några
rynkor kvar i pannan också. Jag
tror att både Zelda och Nemi kommer
att uppskatta ditt sällskap till slut. Åsa får ha dig med på sina
promenader så vågar inte någon
taffsa på er. Puss på nosen.

Anonym sa...

Hej

När kommer din andra blogg att uppdateras? Är alltid intressant att läsa dina inlägg :)

Och så undrar jag om du har några föreläsningar om mindfullness eller dina böcker i Örebro trakten inplanerade? jag och en kompis skulle gärna vilja lyssna på en föreläsning av dig (vi har läst flera av dina böcker; dbt vid emotionell instabil ps, mindfullness och hjärnan och vem är det som bestämmer i ditt liv)

Både jag och min kompis tycker att böckerna var jättebra, så jag undrar om du har någon ny bok på gång?

Lyckopiller sa...

Kör med en form av skvallerträning för att få hundarna att sluta skälla på andra hundar om går förbi våran gård. Om de kommer hos mig istället får de godis. Det har faktiskt blivit stor skillnad sommar :D

Anonym sa...

Hundar dyker ofta upp så hastigt och oväntat på TV att jag inte hinner distrahera min tik som skäller tills hunden försvinner. Hon skäller t.o.m. på Disneys tecknade dalmatiner i Pongo och de 101 dalmatinerna.
Tips?