lördag 18 september 2010

Fortsatt elände.

Idag ser Zeldas mage ut som igår: huden är röd och irriterad där tejpen har suttit. Bukskyddet har gjort att hennes päls har tovat sig på buken och på ryggen under fästanordningarna. Hon vill inte gå, jag fick lyfta upp henne ur korgen i morse när hon skulle ut och kissa. Någon aptit har hon inte, men litet köttfärs slank ner igår kväll.
Ljuspunkten får väl vara att hennes nos är kall och fuktig... Och att jag får bada henne idag, om jag nu vågar utsätta hennes irriterade hud på magen för schampo och balsam. Fast kanske är det bra, hon hade börjat få en reaktion på plåstret - huden inunder var rodnad redan innan det togs bort, så kanske behöver magen tvättas av ordentligt...
Det här liknar inte den information jag fick innan ingreppet: att hon skulle vara hjälpligt återhämtad efter några dagar och att det inte brukade uppstå några problem.

20 kommentarer:

Anna sa...

Jag kastrerade min kinespojke i maj, jag klippte bort alla små hår på magen för jag klarade inte av att slita bort den där j*vla tejpen.
Men jag tyckte han återhämtade sig fort och jag tycker du ska lyssna på dig själv för du känner dinhund bäst. Känns det inte okey så be vet. undersöka hon.

Nu vet jag att det inte är samma att kastrera hane som tik men ville ändå dela med mig av hur min kines mådde efter åt.
Lycka till!!!
Kram

Unknown sa...

Tack, det var uppmuntrande att höra! Och Zelda blev bedömd av en veterinär igår, så jag är väl inte egentligen orolig för henne, bara ledsen över att detta blev mer påfrestande för henne än jag hade trott...

Unknown sa...

PS Vi försökte klippa, men mestadels fanns det inget utrymme mellan tejpen och huden... men allt som kunde klippas klipptes...

Britt Marie o Rudi sa...

Men att det skulle bli ett sånt elände av ett, som man tycker, rutiningrepp. Det kan väl ändå inte vara så att det är just kinespäls och plåstertejpen som inte passar ihop. När min mamma hade svårläkta bensår som behandlades av distriktssköterska många gånger i veckan, fick hon liknande reaktion på huden av tejpen. Efter mycket tjatande bytte man till slut till ett bandage med hudvänlig tejp som förstås var mycket dyrare och därför inte erbjöds i första taget! Så det finns alternativ till standardbandagen. Vi hoppas att Zelda snart är på benen igen och får tillbaka aptiten! Kram till er båda!

Ulla Lönnqvist sa...

När jag kastreade min schnauzertik för 6 år sedan höll det på att gå illa.
Stygnen på buken gick upp och bukhinnan putade ut. Det blev en akut "om-operation". Det kostade mig inte bara extra pengar utan ett enormt dåligt samvete som utsatte henne för detta.
Nu är hon en pigg och glad gammal dam som har glädje av livet.

Tack för din trevliga blogg. Jag läser den varje dag och njuter av ditt engagemang och dina kloka tankar runt hundägandet.
KRAM

Ej hundägare sa...

Håller tummarna att allt ska gå bra och Zelda snart blir lika pigg som på bilderna i senaste numret av Modern Psykologi.

Anonym sa...

De förskräckliga plåstren borde stoppas! (Tror någon att djursjukhuset slänger dem?) Går de inte att jämföra med en felbehandling som kan anmälas någonstans? Varför skulle hundar få utsättas för smärta och behöva lida i onödan?
Hoppas att Zelda kommer över smärtan och blir glad igen!

Anonym sa...

stackars lilla Zelda! Hoppas så att allt ordnar till sig och blir bra snart!

// Nica
http://lyckaetthundliv.blogg.se

Unknown sa...

Nu är hon badad, hennes tovor är utredda och hon verkar mycket mer tillfreds!

Lyckopiller sa...

Skönt att hon verkar må bättre när tovorna är utredda. De sliter ju säkert kring såret. Ge henne en massa bamsekramar från oss. Nu blir det bara bättre!

Anna sa...

Skönt att hon verkar vara bättre, till huden om det är rött och irriterat så kan jag rekommendera Aloe Vera Gel, kallpressad och så ren som möjligt tex. Aloe99. Det röda brukar gå ner väldigt fort och sår läks mycket snabbare. Aloe Vera gel är det enda jag använder på mina nakisar de gånger jag smörjer dem.

desperat hemmafru sa...

Åh vad skönt att höra att hon mår lite bättre efter badet!

Klart att hon är "tagen" efter operationen. När jag tog bort min livmoder var jag uppe och gick dagen efter. Men sanningen är ju att det tog flera veckor innan jag var helt igång igen. Varför skulle det vara annorlunda med en hund? Det gör ont ett tag efteråt och man blir trött av att ha genomgått en operation. Så om hon inte blir sämre så behöver du absolut inte oroa dig. Hon kommer igen! :-)

Denise Hundkonsult sa...

Nos, öron och trampdynor ska helst vara kalla tillsammans om man ska kika temperaturen. Hoppas hon reder sig, hon kanske mår illa av smärtisen du ger? Be om hjälp hos vet. om hon inte snart kommer igång att äta och dricka ordentligt, det går ju så fort att bli uttorkad! Massa kramar till vår favorit-tjej!

Unknown sa...

Hon har fortfarande ingen aptit, men hon dricker som hon ska. Hennes ryggrad känns alldeles knotig under pälsen, hon måste ha tappat en del vikt.

Olga da Polga sa...

Krya på dig, Zelda!

Denise Hundkonsult sa...

Åsa, åk in med henne, det går ju så fort när de väl slutar äta och dricka! Hon kanske mår illa av smärtisen, eller så behöver hon kanske en kickstart med dropp och sånt för att lyckas ta sig ur den onda cirkeln! äter hon inte ens det godaste goda som du erbjuder henne? Då skulle jag åka in. Lycka till, jag tänker på er och håller alla tummarna! Kram!

Denise Hundkonsult sa...

sorry, jag läste slarvigt, det är bra att hon frtfarande dricker! prova med nått hon får äta till fest, det godaste goda!

Unknown sa...

Jodå, köttfärs äter hon, långsamt, och det har hon fått... Idag är hon pigg, det går åt rätt håll!

Denise Hundkonsult sa...

Härligt! Kyra på dig Zelda!

Jeanita sa...

När det gäller mat till sjuka hundar som inte har någon aptit.
Pannkakor gjorda på majzenamjöl, ägg, mjölk eller helst grädde stekta i smör. Majs och mjölk sam-
verkar mer proteinmässigt än vete-
mjöl och mjölk.
När det gäller veterinärer, låt
aldrig,aldrig någonsin någon avgöra
om din hund skall få smärtlindring
när du tycker att det behövs. Det
är din hund, du känner henne och
dom skall göra som du säger och
det är du som betalar.
När det gäller PLÅSTRET kan jag inte fatta, under mina drygt 40 år
med chihuahua har blivit en del
snitt, tyvärr, då det ofta föds
en valp som kan lägga sig på tvären
men aldrig har jag haft något
plåster. Dom får inte tvätta med
sprit som blandats med kräkmedel
för då diar inte valparna.
Jag kräver också att få vara med
i operationssalen vid snitt. Jag
hänger inte över tiken utan står
i ett hörn, med en hängvagga med
värmelampa över, cellstoff, slang
att suga med, personalen hjälper
veterinären och jag tar hand om
valparna, det gäller minuter när
det en liten trött valp.
Allt snack om att rummet är sterilt
är bara skitsnack, minuterna efter
skall ju jag ta hem tik och valp
till mig och där har jag naturligt-
vis tiken för sig, men för övrigt
har jag väl som en normal uppfödare
lite insläpade kottar och pinnar
på golvet t.ex.
Kram till dig och Zelda från mig
och hundarna.
eller i ett livmodershorn.