lördag 4 september 2010

Otillförlitlig valp...

I morse gick vi ut vid kvart i sju, Nemi tuggade i sig litet gräs innan vi gick in.
Mjölken visade sig ha surnat, så jag sprang ner och köpte ett nytt paket (så är det att bo mitt i stan) där det stod: "Äter hundar och katter gräs är det regn att vänta".
Nu är klockan åtta och solen skiner. Jag vet inte vad det kommer att bli av Nemi, hon verkar inte ha en framtid inom väderlekstjänsten... Men "ligg" kan hon... Och visst har hon en härlig attityd!
(Och som ni ser smög Zelda, som egentligen skulle ha stannat i soffan där jag hade försökt parkera henne, ner och ville vara med... Målet är att den ena hunden ska kunna vänta lugnt på sin tur medan den andra arbetar, men dit är det ett stycke...)

13 kommentarer:

Britt Marie sa...

Åh, vilket supersnabbt "Ligg" Nemi bjuder på! En 10-poängare helt klart! Som jag har jobbat att få ett sådant "Ligg" hos Rudi! Han är segare :-)
Om det där med gräsätande och regn stämde skulle vi haft svåra översvämningar i Julita hela sommaren!

Katarina sa...

Imponerande så snabb hon är!
Både Nanna och Leia äter väldigt ofta gräs - men så har det ju också regnat en hel del den sista tiden...

Unknown sa...

Hela Nemi är snabb - hon är inte extremt aktiv, men allt hon gör går fort. Med Zelda försöker jag belöna fram ett snabbare ligg, men det går litet mot hennes natur - det mesta hon gör går i en långsam, litet eftertänksam takt. Resultatet är ofta elegant, men jag antar att det inte ger några bonuspoäng i lydnad. I freestylen är det däremot bara bra...

desperat hemmafru sa...

Ja, det är en härlig energi i Nemi! :-) Jag tycker att det är lite charmigt att Zelda vill vara med. Hon smittas helt klart av entusiasmen. Kan man inte träna sina hundar tillsammans ibland? Eller är det emot "skolboken"?

Malin sa...

Hjälp vad duktig hon är nemi!

Anonym sa...

Det är härligt att se Nemi skutta av entusiasm!
Zelda skulle kanske slänga sig ner snabbare om hon satt bredvid Nemi?
Just sitt-ligg-sitt-ligg kan de göra simultant?

Unknown sa...

Kanske kunde vi köra så att den som lägger sig först får belöningen? Frågan är hur jag skulle få dem att begripa det, och inte bara ge upp (rättare sagt hur jag skulle undvika att Zelda ger upp - att ge upp verkar inte finnas i Nemis föreställningsvärld...)

Britt Marie o Rudi sa...

Hade vi haft Nemis läggande idag så hade LP2:an varit klar!

Britt Marie o Rudi sa...

Tack för grattiset! Nästa tävling blir på lördag. Då ska vi debutera i lägre bruksspår. Söndagen därpå blir det ett till av samma sort. Lydnadstvåan står oss lite upp i halsen just nu, så den lägger vi åt sidan och tar upp i oktober igen.

Anna sa...

Jadu, skulle det där påståendet vara sant så skulle det regna här vareviga dag så länge det är barmark... två av mina betar nämligen gräs som kossor när vi är utomhus :P

Anonym sa...

Att belöna bara den snabbare låter kontraproduktivt.
Den som slänger sig ner snabbt har väl sitt temperament att tacka - men det går kanske att snabba på rörelsen genom att dra en godisbit hastigt framför nosen på hunden?
Och genom att väldigt snabbt växla mellan sitt och ligg flera gånger efter varandra?

Unknown sa...

Vi människor är långsammare än hundar - i alla fall jag skulle inte kunna använda godis för att få fram ett snabbt ligg - Nemi är klickertränad, och det är som du sägerjust nu bara hennes temerament som lyser igenom. Med Zelda gör jag så att jag belönar snabba ligg, inte långsamma, så hon skyndar sig numera litet extra. Plus att hon just nu är pigg och glad, och då går alt fortare än under månaderna efter löpet...

Anonym sa...

Det är fantastiskt att Zelda fattar att det är snabbheten du är ute efter!
Min nuvarande (flegmatiska)tik kastade sig i marken och upp, av och an, när en lydnadsmänniska tog hand om henne en stund. Hon fick ingen belöning förrän hela sekvensen var slut, kanske fem, sex upp och fem, sex ner i högt tempo (typ: dirigera ett staccatostycke)