söndag 22 augusti 2010

Vad är detta? Och tips.


Ja vad tror ni om den här hunden? Rätt svar som kommentar. Och så har jag hittat ett tips som jag ska pröva: om hunden fått överraskande tovor (som Zelda härom dagen) så ska man bada om dagen efter, för att hindra att tovorna återbildas...

10 kommentarer:

Unknown sa...

Detta är en orakad powder puff - så skulle exempelvis Zelda se ot om jag inte rakade hennes nos och hals (däremot har hunden på bilden rakade öron) vilket hon inte har.

Unknown sa...

PS Kanske kommer Nemi att se ut ungefär så i färgen när hon blir klar? (Fast med kolsvart nos, förstås...)

Britt Marie o Rudi sa...

Jo, jag misstänkte att det var en sån det var på bilden. Det blir ju en annorlunda hund. Ser man ner på sådana hundar och ägare inom CC-kretsar? Jag gör en jämföresle mellan fjordhästar som ska ha klippt man. De hästägare som låter fjordingars manar växa ansågs åtminstone förr som oseriösa.

Unknown sa...

I utställningssammanhang skulle den här hunden inte göra succé, jag vet inte hur andra skulle tänka, men ibland träffar jag CC-ägare som aldrig lyckats lära sin hund att acceptera nosrakning (det är som kloklippning, hundarna är oftast inte överförtjusta från början).
Deras hundar ser ut som hunden på bilden, och de ursäktar sig, så det verkar inte som om det är ett val de gjort, utan snarare något de är missnöjde med men inte kan göra något åt.
Säkert finns det även folk som tycker att det är vackrare att låta pälsen växa och som därför har hundar som den på bild.
Själv tycket jag att det är lättare att hoåölla hunden ren när den är rakad, plus att jag gillar att se dreas ansikte... Nemi är nu mycket duktigare än Zelda var i hennes ålder, mest beroende på att jag har tränat nästan dagligen (rakat pyttelite, belönat stort).

Anonym sa...

Jag håller med om att det är trevligare när man kan se hundens ansikte.
Att Nemi är duktigare på nosrakningen kanske också beror på att matte är mer van nu! Första hunden blir ju lite av ett övningsobjekt, min erfarenhet är att det mesta går snabbare och lättare med hund nummer 2.

desperat hemmafru sa...

Jag tycker det var fint med orakad nos!

Anonym sa...

jag som funderade på om tovorna ev berodde på bad, så kan jag ev kanske komma tillrätta med dem genom att just bada henne *S*
helt klart värt ett försök! tack för tipset! :-)

//Nica


http://lyckaetthundliv.blogg.se

Unknown sa...

Jo, det klassiska sättet att hålla tovor borta är att bada mycket (tvärtemot vad som gäller för hundar med "vanlig" päls, om jag har förstått det hela rätt). När Zeldas gick över från valp till vuxenpäls fick jag bada henne ungefär var tredje dag under en tid för att hålla pälsen tovfri. Nu räcker det medcirka en gång i veckan, fast oftast blir det litet tätare än så mellan baden (vill ju förebygga tovorna, inte hålla på och bråka med dem). Oftast är hon i sett sett tovfri, då går ju bad och fön mycket fort....

ej hundägare sa...

Den infon/kunskapen hade jag missat :) att Zelda och Nemi egentligen är skäggiga damer...

Anonym sa...

och visst fungerade tipset med bad!
Om Lycka skulle komma in i en oväntad tovperiod/ålder igen, är bad det första jag tänker pröva:-)
Hoppas att det fungerade lika bra för Zelda!


//Nica

http://lyckaetthundliv.blogg.se