torsdag 5 augusti 2010

Back to basics...


Usch! Jag har varit så inkonsekvent/tafflig i mitt klickande att Zelda nu tror att hon ska springa på stället med bakbenen när jag står med sidan mot henne. Därför börjar vi om - vi ska nu bara träna att svänga bakkroppen medan jag står vänd mot henne ett tag så att hon får in rörelsen, sedan får vi ge oss på steg två på nytt (jag står med sidan mot henne, hon står rätt ut). Steg tre är att hon fortsätter att svänga så att hon kommer in snyggt vid sidan (med nosen åt samma håll som min näsa).
Detta hade jag trott att vi skulle vara klara med inför freestylekursen, men det var nog överoptimistiskt.
Zelda blir som ni ser inte särskilt störd av att Nemi fortfarande inte har lärt sig att vänta på sin tur...

7 kommentarer:

Katarina sa...

Och vad tycker Nemi om att Zelda får belöning och inte hon?

Britt Marie sa...

Speciellt härligt att se Nemi i den filmen!

Gudrun sa...

Om Zelda är så där oberörd av Nemi som hoppar och skuttar mitt i alltihopa så kommer en stor svart dreglande best inte att bekomma henne överhuvudtaget!

Unknown sa...

Till Katarina:
Nemi ska lära sig att vänta medan jag tränar med Zelda, så som Zelda väntar när jag tränar med Nemi. En viktig information då är att den som inte tränar aktivt blir belönad för att vänta lugnt på sin tur, inte för att hoppa upp och ner medan den andra jobbar... Så gissningsvis vill Nemi också ha en bit kycklingköttbulle, men hon måste göra rätt för att få den.
Kul är att Zelda inte låter sig störas längre...

Eva sa...

En sån söting, den lilla hoppande hunden, först lite lik en katt :)
Och Zelda, en så klok o fin, hund

Denise Hundkonsult sa...

Klickerinstruktören säger: Bra insikt med att ha varit inkonsekvent! Kom ihåg ramsa.. "en gång är ingen gång.. två gånger är en gång för mycket.. tre gånger är en dålig vana.." så ska du se att ni kommer lyckas sjukt bra! Klickar du Nemi? Jag hjälper er gärna med vardagslydnadsklickningen om du känner för att köra in henne på det sättet! Kram!

Anonym sa...

Zelda är verkligen duktig som kan koncentrera sig så bra på sin uppgift med lilla Nemi skuttande runt sig. Bra störningsträning.