måndag 9 augusti 2010

Hört på stan:

"Titta på hunden - hon går som en ballerina!"
Och jag sträckte litet extra på mig och gladdes åt att det inte bara är jag som tycker att Zelda (nybadad och nytrimmad) är underbart vacker i rörelse.
(Nemi var hemma, försöker ta ut dem en och en så mycket som möjligt.)

8 kommentarer:

Anonym sa...

de är så ljuvliga båda dina fyrbenta vännen!
Det är många härliga kommentarer man får höra, men ballerina, den var ny! :-)

//Nica

http://lyckaetthundliv.blogg.se

desperat hemmafru sa...

Hur går det med två hundar? Är det som du hade tänkt dig? Jag har uppfattat att du har fått en alldeles bedårande hundvalp, men hur är livet med TVÅ hundar. Jobbigare? Roligare? Smutsigare? Och hur tror du Zelda upplever det?

Marina sa...

Visst rör sig Zelda som en ballerina! Saknar henne - och dig!
//Marina

Unknown sa...

Det är ungefär som att ha två barn... Jobbigare. Roligare. Smutsigare.
Zelda är nog litet kluven - hon verkar gilla att köra med Nemi (har ju inte haft ngn att köra med tidigare) - du får inte ha den där, du får inte vara här, du får inte gå i närheten av min mat osv. Hon har också börjat bjuda in till lek - hon springer, Nemi far efter, vilket jag tror att hon tycker är kul. Mindre kul är att Nemi biter henne i frambenen, hugger sig fast i pälsen, skäller och ställer till allmän oreda när Zelda vill sova.
Jag upplever Zelda som stor/vuxen nu (precis som man upplever sitt första barn när man får sitt andra) vilket nog är bra för henne - hon får mer ansvar, jag ställer litet högre krav.
Men framförallt - det händer mer, och mestadels är det roliga saker som händer nu när hundarna är två. Jag ville ha litet mer kaos i livet, och det har jag fått...

Olga da Polga sa...

åh ballerina! Så fint!

Lyckopiller sa...

Kineserna har verkligen ett speciellt sätt att röra sig på. :D

Song sa...

Dagens tips om hundars kommunikation:
The Thoughtful Animal
Originalstudien i Animal Behavior

Song sa...

Hm, av någon anledning kan jag inte få länken att fungera till artikeln ovan. Men man kan hitta den på t ex Google Scholar om man söker på "'The bone is mine': affective and referential aspects of dog growls" av Farago m fl.