onsdag 14 april 2010

Kineser som deltog i Lilla Stockholm...


kan ni se här! Enjoy! Tusen tack Anna från kennel Royalette's i Finland som har lagt upp bilderna. Zelda finns med som nummer fyra på översta raden.
Undrar om det finns någon annan ras där hundarna kan skilja sig åt lika mycket utseendemässsigt som denna!

I bild: Sun Hee's Million Dollar Outfit (aka Brandon)

13 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för den underbara kavalkaden av små kineser! Håller med om att variationen knappast överträffas av någon annan ras. Mina favoriter är de ljusa miniafghanerna - men det sägs att hundarna inte är särskilt smarta...vad som nu avses med det?

Anonym sa...

Ja det var variationsrikedom det! Jag, som inte vet mycket om rasen, tyckte det var väldigt roligt att se många snyggt fotade kineseer!

Britt Marie sa...

Ja, det var variationsrikedom det! Jag, som inte vet mycket om rasen, tyckte om att se så många, snyggt fotade, olika kineser.

Lyckopiller sa...

Otroligt fina bider. Härligt att se så många oika färger och typer på en gång. Och att kineserna inte skulle vara särskilt smarta dementeras å det starkaste =). Ibland är dom nog så smarta "smile"

Denise Hundkonsult sa...

Ja, Bordercollies anser jag skiljer sig eftersom de avlas helt på temperament och får se ut hur som helst i pöls och färg - fast det är klart, alla har ju hår, mer eller mindre! Ganska kul med hur man avlar på kineserna som du berättat om!

Anonym sa...

Trevligt att Cruella försvarar kineserna! Tänker på en lista jag sett i någon tidning över kanske 100 raser där kineserna kom sist. Om jag minns rätt handlade det om "intelligens" som kanske i själva verket betydde läraktighet?

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Unknown sa...

Prövar igen o stavar bättre den här gången:
Nu får vi alla ta och visa framfötterna i agility, freestyle och annat där hundar kan framstå som smarta. Zelda är begåvad på ett annat sätt än min förra hund som det var mycket schäfer i, men smart tycker jag absolut att hon är!
Förresten var det väl afghanerna som hamnade sist... De afghanägare jag har träffat menar dock att hundarna visst är begåvade men bara inte så tjänstvilliga som vissa andra... Fast jag vet i alla fall en afghan som tävlat framgångsrikt i lydnad...

Ajåna Pajåna sa...

Tjenamossen galoschen Zelda!

Det här är Iona som skriver, fast matten kallar mig mest för Ajis Pajis och Ånis Pånis och Ajåna Pajåna. Det är jag i alla fall! Idag har matten läst din mattes bok om dig! Hon tycker att den var TOPPEN! Själv tycker jag att vi kunde ha gått en prommis istället?! Jag skulle nu vilja berätta tusen saker om mig så att du vet lika mycket om mig som jag vet om dig! Jag är hälften-grönlandhund. (andra halvan golden retriver, den brukar vi tala mer tyst om, för den är liksom inte lika cool, men vi betonar den delen när vi vill visa på hur SNÄLL och LUGN och KLOK jag är. Vilket jag är! Jag har sådan där blick som din mattes förra hund hade! Jag har räddat en ren från att svälta ihjäl också (för att jag spårar så bra, den hade ramlat ner i ett gammalt militärvärn). Om du vill se hur jag ser ut och läsa sånt som jag skrivit (ibland tyvärr min matte varit dum och skrivit en massa annat också i MIN blogg) så kan du kika på Vovvetankar.blogg.se
Jag är mest ute på gården den här årstiden, sitter och spanar över sjön och håller ordning på allt här. Jag är ingen sådan där stadshund som du, men jag skulle nog klara av det för jag fixar alla situationer med lugn och bravur. Min matte älskar mig mer än mest (som du utan tvekan hör). Jag brukar också få ÖRON! Men jag gömmer dem aldrig. Att käka upp ett öra går FORT!!! Men andra grejer brukar jag gömma och spara på gården och inne. Jag kommer alltid ihåg var jag har lagt sådant som jag hämtar hem från dikena efter vägen också. Mest tycker jag om gamla pet-flaskor. FÖr de låter så roligt när man bär dem, också kan man åka med framtassarna på dem i nedförsbackar! Det är roligt det! Jag har humor och är klok (klokare än matten?). Jag sover i sängen ibland, min matte säger att det är ok, fast det var inte så hon hade tänkt sig saken från början. Men sedan var det två schäferkillar som lärde upp mig. Nu måste jag sluta för min matte är inte säker på att man kan skriva hur långa kommentarer som helst...
Tusen kramar till dig Zelda!
(Och, JA, jag är försiktig och snäll med mindre hundar!!!)

Ajåna Pajåna
bästa hundtjejen i Boden

Ej hundägare sa...

Då gissade jag rätt! Att det var Zelda på den bilden. Var dock tveksam pga den gula skiftningen i pälsen delvis (skuggor?). Har ju aldrig sett henne i verkligheten, men hennes pigga uppsyn finns där...

"Intelligent" kan väl mätas på fler sätt, så en definition VAD man mäter vore inte fel... Fortsatt trevlig semester!

Anonym sa...

Ja, jag är övertygad om att Zelda är begåvad! I boken om Zelda fanns inte minsta antydan om brister i hennes begåvning.
Men lydnad är kanske inte främsta tecknet på intelligens...
Läser en lustig bok av filosofiläraren Mark Rowlands som jämför sig med sin varg. Han tycker att vargen är överlägsen. (www.markrowlandsauthor.com)

Anna sa...

Hej Åsa!

Måste bara nämna att bilderna är tagna av Katja Laurila på Kennel Royalettes. Det var jag som la in länken i en kommentar till dig, hittade fotona via en annan sida och var lite lat så jag skrev in den under URL:en istället för att lägga den som en lång länk direkt i inlägget.

Tänkte bara nämna det så det inte blir nåt missförstånd :)

Mvh Anna

Unknown sa...

Jag kontaktade Katja på Kennel Royalettes som OK-ade.
Trodde att Anna också tillhörde kenneln...
Tack igen f länken!