måndag 9 december 2013

Södra Etiopien

I södra Etiopien bor ett stort antal folkslag som levt ganska isolerade från resten av världen fram tills nu. De har egna språk, egna kulturer, och gifter sig inte med varandra med något undantag där riterna kring bröllop och vuxenhet sammanfaller.
Så här kunde det se ut när jag frågade ifall det fans valpar i byn - de här små tjejerna rusade iväg och hämtade varsin valp som de poserade med.

Intressant var att hos samtliga vi besökte fick jag samma svar när jag frågade vad hundarna åt: "Samma som vi". Det vill säga mjölk, kött, gröt eller bröd. 
Nu ska jag se om jag kan skriva ihop detta till en artikel i Hundsport, och om de i så fall vill ha den.
Och idag kommer damerna äntligen hem!

7 kommentarer:

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Välkommen hem.Berätta gärna lite mer om din resa.Trodde först det var små killingar som barnen bar. Vi håller ju i valpar på ett lite annat sätt.

Lena sa...

Vilken fin bild! Hoppas de tar in artikeln, jag vill gärna läsa den ! ;)

Unknown sa...

Till Maud: jo, de höll killingar, lamm och hundvalpar med samma grepp. Valparna var bekväma med att bli lyfta och burna även om greppet ser lite ovant ut för oss...

Olga da Polga sa...

Åå jag hoppas verkligen att din artikel kommer med i Hundsport! Annars ser jag framemot att få läsa här :-) Fina valpar med stolta mattar ♥

Anna Stigsdotter sa...

Välkommen hem! Intressant det där med hundmaten. Vad är bäst att ge sin hund egentligen? Det råder ju en ständig debatt om det. Jag kör torrfoder rekommenderat av veterinär men har ibland dåligt samvete för att jag inte ger färskfoder.

Arlo sa...

Så klart vill vi alla läsa mycket från din resa både här och i Hundsport!

Ewa Ivarsson sa...

Hoppas du får det publicerat.. Etiopien känns lite som ett andra hemland för mig efter 17 år med ET!
Vill tacka för klokt inlägg i sommarpratarna som visades igår.. precis vad jag behövde höra! Du är en sann källa till lärdom och inspiration!