tisdag 17 december 2013

Nu börjar det bli svårt.

Båda hundarna ska starta i HtM klass två nästa år. Då är det bra om de kan gå bakåt i någon position.
Här ser ni Nemi som testar bakåtgående i mellanposition och Zelda som backar i fotposition. Målet är att hunden ska hålla positionen så exakt som möjligt, den ska vara på samma ställe som när rörelsen går framåt. Här har vi en hel del träning kvar, som synes.




Och så kämpar Zelda och jag vidare med att hon ska våga röra sig i mellanpositionen. Det börjar gå allt bättre, nu stannar hon för det mesta kvar i position, tidigare pendlade hon fram, blev ängslig, backade, kom fram igen. Vi tar det i små, små steg och belönar ofta.



6 kommentarer:

[Anna] sa...

Har du provat att backa brevid en vägg, att Zelda är mellan dig och väggen. Då kan man gå lite framåt i fotposition så backar man och hunden brukar oftast omedvetet följa med då.
Eller så gör du som du redan gör och backar brevid väggen, fungerar ju lite olika för olika hundar.
Lycka till med backandet och det är inte det lättaste med rak backning.

Lillian "sognafaret" sa...

Så flinke dere er!

Arlo sa...

Precis som Anna skriver härovan har jag ganska snabbt lärt hundarna backa rakt i fotposition. Det blir väldigt svårt för hunden att gå rakt utan riktmärke!

Unknown sa...

Till Anna o BMW: Ska testa.
Kanska borde jag börja med att backa i fotposition med Nemi (utefter väggen) så att hon får en bättre förståelse för rörelsen, innan vi kör i "mellan". Zelda har varit rädd för att gå mellan mig och väggen (det har inte gått att få dit henne, därav att vi tränar "i det fria"). Vi kunde även lägga lite krut på att göra väggen mindre farlig, genom att t.ex. sätta en tasstarget på den och låta henne vara nära den och bli belönad.
Tack för tips och kommentarer!

Arlo sa...

Någonstans läste jag ett tips när det gäller mellanposition för små hundar som är rädda att bli trampade. Gå barfota med godis mellan tårna :-)

I o f s hamnar fokus nedåt i stället för uppåt, men kanske under en övergångsperiod...

Unknown sa...

Till BMW:
:-)