söndag 9 september 2012

Strejken är över.

Igår var vi på tävling i Bro, och då visade det sig att strejken är över! Båda hundarna knallade in på planen med fokus på uppgiften, svansarna upp och allmänt glad min.
:-)
Det skulle kunna bero på att vi har fortsatt att träna på tävlingssituationen med alla andra hundar, hög musik och annat. Det skulle kunna bero på att våra två kurshelger har varit inspirerande och lärorika. Det skulle kunna bero på att jag börjar få bättre startrutiner... det lär vi aldrig få reda på, men Zelda travade på i sin heelwork och fick uppflyttningspoäng med 24,35 och en andraplats. Nemi tappade koncentrationen i mitten, men fick ändå 22,70 poäng och en fjärdeplats. I freestylen diskade jag mig med Nemi genom att göra tre starter som gick fint. Zelda hamnade på sina vanliga 23,30, men viktigast var att hon nu verkade helt obesvärad i tävlingssituationen, sedan finns det en hel del att förbättra....

Här ser ni damerna precis efter prisutdelningen - Zelda fick hundkex och en liten - ja vad heter en sådan? - plakett? som delades ut i stället för rosetter. Nemi fick ett tuggben som hon kastade sig över direkt. Klicka på bilden så ser ni vilket jätteben det är!
Tjoho!



9 kommentarer:

Britt Marie o Rudi sa...

Grattis! Så roligt och så stimulernade med framgång i tävlingssammanhang!!
Oj, hade de trott att en rottweiler skulle vinna det benet månntro? :-)

ej hundägare sa...

Grattis!

Christina Klosterberg sa...

Grattis - så kul!

Jessie sa...

Grattis till andra och fjärde plats! Kul att Nemi fick ett så stort ben! :)

Britt Marie o Rudi sa...

Svar: Vid specialsök tränar man hunden att söka efter ett visst preparat eller ett speciellt doftämne. Narkotika, minor, försvunna människor, mögel i hus osv. Eller kantareller. Eller en svag doft av Earl Grey :-)
Det är bara sååååå roligt! Det ser man på svansföringen :-)

Ewa Ivarsson sa...

Bravo!

HumleSpunk sa...

Vad underbart med strejk-slut! Härlig känsla när man känner att hunden taggar till och tycker det är roooligt :)

Grattis till framgångarna1 :)

Olga da Polga sa...

å vad härligt!! Jippi och Grattis!!

Malin & Tjossan sa...

Hej! Vad roligt att hitta in till denna blogg! Och ännu roligare när jag läste inlägget - GRATTIS! Vad roligt med uppflyttning :-) Själv håller jag på med lydnadsklass och planerar att starta 1:an.

Lycka till!
Malin och Chinese Crested puffen Tjossan