söndag 27 maj 2012

Tyresö igår!

Här kommer en liten rapport. Först det sociala: vi träffade bloggkompisarna Maurice (collie) som ska ställas ut idag, lycka till, och Luna (bostonterrier), kul!
Tävlingsmässigt gjorde Zelda och jag ett nytt försök i klass 3, och Zelda gjorde även sin HTM-debut i klass 1. Nemi följde med som sällskap och moraliskt stöd.
Vi hamnade på 22,15 poäng i freestylen, inte så långt från den magiska gränsen 22,5. Jag har lärt mig att mina magnoliabuskar inte fungerar när det blåser (de blåste omkull), och även fått uppleva den intressanta situationen att man kör igenom ett moment precis innan man ska in, det går strålande, och sedan när man ska göra om det inne på planen fungerar det inte alls.
I THM klassen fick vi 20,75, med en kommentar som säger allt: "stundtals väldigt snyggt fotgående och övergångar" ... vi kan göra det som krävs, men inte tillräckligt länge, inte tillräckligt säkert. Träning, träning och träning krävs.
Sutsatsen är väl att vi är på banan, men att det finns STORT utrymme för förbättring. Precis så som man vill ha det.

8 kommentarer:

Bilbo & Gimli sa...

Det låter ju jätte bra :) Man behöver utsättas för skarpläge för att se vad man behöver träna mer på :)

Unknown sa...

Jo, så fungerar i alla fall jag, bra även att veta vad som går fint och som man kan vara stolt och nöjd med.

Ewa Ivarsson sa...

Kul att träffas Åsa, och roligt att "damerna" uppskattade Maurice.. han tar det mesta med ro...
Alltid roligt med att få kämpa för något, träning ger ju som sagt färdighet,vi hade inte möjlighet att stanna och se på er, men jag kan ana hur mycket träning det krävs, av både hund och förare.
Vi hade ingen större framgång idag... han fick fin kritik men domaren hade synpunkter på hans bett, lite trångt.. och han gillade inte den amerikanska typen utan föredrog den "ädlare" engelska... Som tröst var att den som vann var en "icke hårboll" utan en normalt pälsad collie!
Tur att man tar detta med utställningar med en nypa salt.. det är roligt att vinna, ja, men huvudsaken är ju att det är en underbar hund med bra egenskaper.
Väl mött en annan gång... Maurice hälsar!

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Ja, även om man tränat och tränat är det många faktorer som spelar in för att man ska lyckas.T.o.m. vädret kan tydligen ställa till det. Det är nog så att träningen och den gemenskap man bygger upp med hunden trots allt är det väsentliga. Ibland får man kvitto på att allt stämmer eller uppmuntran. Tänk vad mycket bloggen och kontakten med andra likasinnade också ger, så tävlandet är bara en bit av det hela, tror jag.

Lyckopiller sa...

Träning, tränig...fast det är ju det som är en del av det roliga...

Unknown sa...

För mig är det träningen som är det roliga, det är då jag kan börja ana hur hundarna tänker. Sen kommer tävlingarna som pricken över i...

Pennys matte sa...

Hur hundar tänker!!? Hoppas det blir en bok!

Anonym sa...

Hej Åsa! Det var jättekul att träffa dig och att ääääntligen få se lite kineser köra freestyle :)

Mvh
Anki Öberg
www.mantras.dk