torsdag 17 maj 2012

Tävling i morgon och på söndag...

Nu är det dags igen. Den här gången i Märsta, nära och bra. Intressant nog pågår agilitytävlingar samtidigt så det kanske mest blir störningsträning vi får ut av morgondagen, har svårt att tro att någon av hundarna förmår koncentrera sig ifall okända hundar står och skäller i närheten, och agility brukar ju låta.
Mycket.
Fast på söndag är det lydnadstävlingar parallellt, så då går det nog bättre, ska bli kul att titta på lydnaden, vi har ju som ambition att få till några egna starter i slutet av sommaren.
Hursomhelst har vi nu mer stadga i våra program, de är reviderade och verklighetsanpassade så målet för morgondagen är att hundarna ska våga vara på banan, målet för söndagen är att bättra på poängen från Linköping. Man har ju alltid möjlighet att diska sig genom att exempelvis belöna på planen, något som kan vara uppskattat av hunden, och bra om det blir för stressande med för stora störningar (agilityhundar i närheten).
Det gäller ju att bygga upp hundarna steg för steg...
Vårt mål för säsongen är ju ett freestylediplom 2 för Nemi, och ett championat för Zelda, för båda krävs uppflyttningspoäng i tre tävlingar. Och klarar vi det inte det här året så får vi ta det nästa ...

6 kommentarer:

Anonym sa...

spännande och höra hur det går!!

Britt Marie o Rudi sa...

Lycka till! Agilityn blir nog en rejäl störning. Hoppas det går riktigt bra för er! Själv är jag så nöjd med vår lägrespårtävling idag trots att det inte blev uppflytt.

Cruellas sida sa...

Lycka till nu!

Olga da Polga sa...

Lycka till!

Åsa Nilsonne sa...

Jo, några uppflyttningspoäng räknar jag inte med, det är inte därför vi åker iväg... Ser det mer som ett led i vår utvecling, man behöver ha varit med på många olika tävlingar för att bli stabil på sikt... Jag vill kunna prestera på en jämn nivå, inte bara få till ett kanongenomförande någon gång ibland när turen är med oss...

Sara sa...

Jag har svårt att tro att vi någonsin kommer att få den vanliga lunken tillbaka nu när den svarta lilla virvelvinden är en del av livet. Jag har dock goda förhoppningar om att skorna en vacker dag får stå orörda på golvet :)