söndag 20 maj 2012

Dagens tävling på brukshundsklubben i Märsta:

Här ser ni tävlingsplanen (innanför de röd/vita plsatremsorna), klubbstugan (i bakgrunden), solen, gräset ... kan det finnas en bättre plats att tillbringa en tävlingssöndag på?


Här satt vi med all vår  rekvisita:Idag var vi på plats i mycket god tid, men fick det ändå jäktigt på grund av oväntade strykningar och diskningar. Ett diskvalificerat ekipage tar ju ingen domartid i anspråk, så då ska nästa (vi) in direkt. Först ut var Nemi i klass två, jag tyckte inte att det gick särskilt bra, sedan var det Zeldas tur, det blev litet brådstörtat så - ni kommer inte att tro mig - då glömde jag solglasögonen igen! 
Stackars Zelda.
Sedan visade det sig att Nemi även var anmäld till HTM, heelwork to music, i klass ett. När jag anmälde oss i höstas trodde jag att vi skulle ha ett HTM-program till våren. Det har vi inte. Men jag tänkte att jag kunde testa, jag fick låna musik, och så improviserade Nemi och jag i 53 sekunder. Det var riktigt kul, hon kan ju bara två positioner "fot" och "mellan" så dem alternerade vi mellan.

Och gissa vad som hände: vi vann båda klasserna, med uppflyttningspoäng i båda! Så överraskad har jag inte blivit på länge!
Ska se till att ge Zelda en bättre chans nästa vecka i Tyresö, även idag fick vi riktigt konstruktiva domarkommentarer.

En ytterligare sak att glädjas åt: båda hundarna blir mer och mer avspända i tävlingsmiljön, hurra, för utan det kommer man inte långt! (Det är alltså inte så att Nemi inte har skällt på andra hundar, men mindre, och mer sällan, än tidigare. Tur att andra hundägare är förstående, och att hon inte är stor och stark...)

14 kommentarer:

L. sa...

Men lilla Nemi då :-)

ej hundägare sa...

Är det en skivstång bland rekvisitan?

Åsa Nilsonne sa...

Japp, det är en bautastor skivstång som ingår i Nemis program.

Asta och Freja sa...

Åh jag hade velat se Er, ni är jätteduktiga!

Britt Marie o Rudi sa...

Stooort grattis till dig och Nemi!!! Så otippat att vinna HTM helt oförberedd och så sporrande med uppflyttning. Inför nästa tävling...tejpa redan nu fast en påminnelselapp på blommorna: Tag av solbrillorna!!!

desperat hemmafru sa...

Grattis!!! Vad roligt att höra att det gick så bra för Nemi. Nästa gång är det Zeldas tur. :-)

Maud Ayas matte sa...

Fantastiskt att det gick så bra för Nemi. Grattis.

Olga da Polga sa...

Grattisgrattis! Så roligt!
(oturligt med solglasögonen - kan inte Zelda lära sig att påpeka att du har glömt dem på? ;-)

Åsa Nilsonne sa...

Tack Britt-Marie och Olga för konstruktiva förslag - något måste jag göra, det är helt klart.

Ewa Ivarsson sa...

FANTASTISKT ROLIGT!!! Duktiga töser alla tre!!!Stort grattis från oss i Tyresö som tävlade i "skönhet" på SSBK igår!
Maurice fick HP och fantastiskt fin kritik av domaren, som dessutom var veterinär, så det var extra roligt att höra dennes åsikt!

Åsa Nilsonne sa...

Grattis Ewa o Maurice - hat förstått att det ligger mycket arbete bakom att kunna visa en hund så att den kommer till sin rätt, och vet vad det betyder att hålla en päls i god kondition...

Ewa Ivarsson sa...

Tack snälla Åsa, inte rätt forum att glänsa, så jag måste bara säga att en bra colliepäls sköter sig näst intill själv, går ej att jämföra med allt jobb du lagt ned på dina sötnosar! En collie av klassisk modell har normal behåring, tyvärr går "modet" åt pälsbollarnas håll, dvs man avlar hårt på att få fram så mycket päls som möjligt, inte till gagn för denna ras och dess funktion! Önskar jag kunde bifoga en bild för dig att visa dina duktiga damer!

Cruellas sida sa...

Ni är ju bara för härliga! Verkligen jättegrattis!

Malin, Ella & Siri sa...

Stort grattis, fantastiskt bra jobbat! :)