måndag 23 september 2013

Vad är en lyckad tävling?

Igår tyckte jag att vi hade en riktigt lyckad tävlingsdag: tre starter där jag kom in på planen med en taggad, glad och arbetsvillig hund! Sedan gick det mest utför: i freestylen tappade båda hundarna koncentrationen och missade halva sina program, och i HTM nådde Nemi och jag inte heller riktigt hela vägen den här gången. Men, eftersom det är starterna vi har arbetat så mycket med senaste året är jag så väldigt nöjd över att de fungerar nu, resten tar vi itu med framöver...

Det är lätt att bli besviken när poängen nästan räcker till uppflytt, men man kan ju också tänka så här: om jag ligger precis på gränsen till ett uppflytt så finns det en hel del saker som jag behöver träna mer på. Dem kommer jag att behöva förbättra oavsett vilken klass jag tävlar i, hunden blir ju inte automatiskt duktigare bara för att den startar i en högre klass.
Domarna lämnar ofta mycket konstruktiva kommentarer som är till stor nytta, så nu jobbar vi vidare. Ju mer marginal vi har när tar oss upp till nästa klass, ju större förutsättningar att få till ett konkurrenskraftigt program där!

Trots allt strul fick vi med oss fina priser hem, bland annat två muggar, tre påsar Frolic, och, hör och häpna, en svart fjäderboa!

Några foton:

Här ser ni  Stockholms Hundsportcentrums fina inomhushall i Upplands Väsby där tävlingarna ägde rum. I bild Maggan med Trubbel och Ida med Viggo som tävlar i 6+.


Här sitter vi och tar igen oss ...

3 kommentarer:

Arlo sa...

Fjäderboa! Vilket underbart pris!
Den skulle Arlo ha pulveriserat på en minut :-)

Det där med startrutiner är ju så himla viktigt. Det tog många år innan jag fick det klart för mig, men när jag och Rudi på en rallykurs fick upp ögonen för nyttan att träna in en sån, blev det ett enormt lyft på samtliga tävlingar efteråt. Jag fick plötsligt en glad, pigg och förväntansfull hund som inget hellre ville än att få gå ut på planen och ha kul!

Olga da Polga sa...

hihiii åh jaa fjäderboa låter helt underbart! Det borde vara ett ofta återkommande pris i tävlingar tycker jag :-))

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Visst är det fantastiskt att vinna fina priser, men du fick ju bekräftelse på att dina starter som ni tränat nu fungerar bra och det är ju en personlig vinst som inte syns på prispallen.