torsdag 26 september 2013

Onda aningar

får jag när jag hör följande under vår kvällspromenad:

"Buster!" (Fingerat namn)
Två visslingar.
"BUSTER!"
En till vissling.
"KOM HIT!"
"HIT VAR DET!"
"Godis ... GODIS ... FROLIC!"

11 kommentarer:

Jeanette sa...

Det är i dessa lägen jag kopplar min hund och gör mig beredd att lyfta upp...

Lena sa...

Ha ha bor Buster granne med dig också :)

[Anna] sa...

Buster verkar vara ett namn som många ouppfostrade hundar har fått. Som att ägaren tror att Buster inte behöver uppfostras :P

Arlo sa...

Hmmm...det där skulle kunna vara jag och Arlo i dagsläget....

Anonym sa...

Hur hanterar du lösa hundar som kommer fram? När jag flyttade hände det ett par gånger på väldigt kort tid och detta gjorde att min hund började skälla på andra och vi har jobbat jätte mycket med det och gjort riktigt stora framsteg, men varje gång det händer får vi börja om igen. Igår hade vi oturen att möta två lösa som kom fram så nu är vi på noll igen. Jag brukar alltid ta upp min hund eller ställa mig mellan så de inte når fram men det hjälper inte så mycket...

desperat hemmafru sa...

Det skulle ha kunnat vara vi med. :-( Om jag tappar koncentrationen om så bara för en sekund, kan Sid och Leo dra iväg mot mötande hundar, människor, cyklister... Det känns inte kul, samtidigt som jag gärna vill låta dem ha friheten att springa omkring och sniffa som de vill. 95 % funkar det bra, men de där andra 5 %. Ja, du fattar.

Lena sa...

Jo det bor nog en "Buster " med vidhängande husse/matte i varje kvarter. ;) Åsa , hur har det gått att träna in ordet "pepp" för Zelda som du skrev om i somras?

Unknown sa...

Till "Anonym".
Jag försöker med acceptans. Det kommer alltid att finnas människor som inte förstår att deras stora snälla hund kan skrämma andra hundar. Inte ens när den lilla hunden skriker och försöker kasta sig undan verkar de uppfatta att det är deras hund som den lilla hunden reagerar på.
Alltså släpper de fram hunden, eller tycker att det är OK att de inte kan hindra den från att rusa fram mot andra hundar när den är lös.
Jag försöker att blockera den mötande hunden, visa den att den ska gå tillbaka till matte/husse. Det fungerar halvbra. Om det är två eller flera hundar som kommer farande fungerar det inte alls.
Just nu försöker jag att ta det som dåligt väder. Trist, men sådant som händer.

Unknown sa...

Till Lena: "Pepp" fungerar utmärkt, ska lägga upp en liten videosnutt snart. Tror faktiskt att "Pepp" är en av förklaringarna till att våra starter nu går så mycket bättre! :-)

Lena sa...

Så roligt! ... ser fram emot videon ;) spännande att "träna känslor" likaväl som beteenden ..

Anna, Kompis o Daisy sa...

Hundägarens sista desperata verktyg när hunden absolut inte har lust att lyssna/lyda: Mutan! Ha ha ha! Kan nog hända den bästa och jag har, måste erkännas, gjort mig skyldig till den någon gång själv... ;)