tisdag 17 september 2013

Om kokböcker och hundböcker...

Här är två kokböcker som står i min kokboksbokhylla i köket:


Jag har inte använt dem en enda gång, det vill säga att jag har tittat i dem, men inte testat ett enda recept. Och det inte bara jag - det lär vara så för de flesta koböcker som säljs.

Jag misstänker att det kan vara likadant med hundböcker - vi har hela hyllan full, men vi har ändå inte systematiskt följt några av de träningsupplägg eller utbildningsplaner som böckerna beskriver. I stället köper vi en ny bok och hoppas att den ska vara så magisk att det räcker med att läsa den för att hunden ska sluta dra i kopplet eller vad det nu är man har problem med...

Nedan:
Nemi undrade om böckerna möjligen var en target, obs hennes framåtriktade blick!



8 kommentarer:

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Du sätter fingret på en öm punkt där.

Psychoqueens sa...

Hej!

Vi är två tjejer som gör en storsatsning på en hemsida om vardagen som psykiskt sjuk. Vi vill att andra psykiskt sjuka ska finna lite hopp i vår blogg och kanske inte känna sig så ensamma som man lätt gör.

Vi skriver om depression, emetofobi(spyfobi), borderline, destruktiva förhållande, asperger, add, självskadebeteende och ångest.

Hoppas du gillar vår hemsida. Hör av dig :)

Emma och Jonna

desperat hemmafru sa...

Mmmm. Stämmer ganska bra hos mig med, men hundböckerna har jag i alla fall läst. Inte för att jag har dem som bibel, även om jag kanske borde, men de är inte oanvända. Värre är det med kokböckerna. Jag hittar nog inte två som aldrig använts. Jag skulle säkert hitta trettio i min bokhylla. Nya. Bra. Inspirerande. Oanvända.

Jeanett Lemmeke sa...

Huvudet på spiken! Det är väl därför det är så bra att kunna gå på föreläsningar och kurser :-)

Asta och Iris sa...

Dessvärre har jag hyllan fylld med böcker om hundar jag aldrig läst. Men jag har också böcker jag nästan läst sönder. En bok som innehåller rasbeskrivningar, Kontaktkontraktet av Bodefeldt samt Spårhunden av Gustavsson. jag älskar att läsa om olika raser. Det är så spännande att fundera hur det skulle vara att ha den eller den rasen. Kokböcker?...Rutiga kokboken täcker ju allt:-)

Arlo sa...

Kokböckerna samlar damm här. Men bakböckerna används flitigt.
Jag håller på och hittar nya hem till massor av hundböcker från 70-talet som jag aldrig tittar i, men det finns de som är intresserade. De nyare hundböckerna som jag köpt själv, studerar jag faktiskt ganska flitigt. Bl a de som Asta och Iris nämner här ovan.

Bingolotti sa...

Instämmer med Desperat hemmafru. Har själv mängders mängder oanvända kokböcker som iofs är bläddrade i & dreglade över, men inte använda för just matlagning... Däremot är hundböckerna vällästa fast måste erkänna att bara en bråkdel tillämpas;-)

Anonym sa...

"..I stället köper vi en ny bok och hoppas att den ska vara så magisk att det räcker med att läsa den för att hunden ska sluta dra i kopplet eller vad det nu är man har problem med..."

Jag har en hemlig önskan, att kunskapen ur böckerna i mina bokhyllor skulle på något vis strålas in i min skalle. Och på basen på min sängbord, tror jag tydligen att effekten blir bättre av att hålla böckerna på nära håll.

:)