torsdag 7 februari 2013

Medan matte/husse handlar.

I förrgår: damerna väntar utanför bageriet medan jag handlar bröd. Jag lämnar dem bara på ställen där jag kan ha dem under kontinuerlig uppsikt. 


Och igår satt den här hunden bunden utanför vårt hus och väntade på sin husse/matte. Den hade tjock päls och såg inte det minsta stressad ut ska jag kanske tillägga så att ni inte blir oroliga.


5 kommentarer:

desperat hemmafru sa...

Vad duktiga de är! Buzz bryter ihop om man försöker lämna honom sådär. Har inte provat att lämna båda (med uppsikt) ännu. Vore ju toppen när man går till bageriet på morgonen, om de kan följa med och sitta utanför och vänta. Tar bara några minuter att handla bröd och hundarna får absolut inte följa med in.

Unknown sa...

Till Desperat Hemmafru: Träningstips. Bind upp hundarna inne, t.ex vid ett bordsben. Sätt dig en meter bort med godis väl synligt i en skål eller på en tallrik. Säg ingenting. Så fort hunden sätter sig och är tyst - belöna. Ta sedan bort tallriken i två sekunder (håll den bakom ryggen eller liknande) och börja om. För Sid kan det röra sig om att belöna en halv sekunds lugn.
När hundarna har fattat att grejen är att sitta tyst för att få belöning kan du träna dem tillsammans, binda upp dem vid samma bordsben. Den som är tyst vinner, belöna den som inte säger ngt/reser sig ifall den andra tappar koncentrationen. Sedan sträcker du ut tiden, och flyttar dig allt längre bort tills du kan lämna rummet och komma tillbaka till två hundar som sitter tyst och stilla.
För Nemi var detta en fruktansvärt jobbig övning, hon blev så slut av att sitta still att hon var helt utmattad efteråt. För Zelda var det hur lätt som helst.
Anpassa hela tiden svårigheten på övningen till vad hunden klarar, meningen är att de ska lyckas.

Britt Marie o Rudi sa...

Jo, han ser ju inte precis ut att lida där han sitter, den påpälsade, men jag kan inte förstå hur man kan lämna sin hund så och försvinna iväg. Har man koll genom fönstret som i ditt bageri är det ok, men aldrig annars.

Olga da Polga sa...

å jag blir alltid lite rörd och nästan vemodig när jag ser en hund sitta och vänta så där som den store ... så fin

Eva sa...

Håller med Britt Marie.
Jag är fullkomligt allergisk mot allt lämnande utan uppsikt!
Inte för att inte hunden i sig kan klara av det alldeles bra - men för alla människor som går förbi och där det kan finnas allt annat än snälla individer...
Såg en nakenhund utanför ICA här igår, enligt en bekant hade den suttit minst 30 min. Hur man vågar det med stöldrisk, risk någon är dum, risk "dum" annan hund kommer... Jag förstår det inte!
Men den du såg verkar inte lida nöd:)
(Och inte dina heller! Så har jag också lämnat ibland, när man ser dem gm fönster)