tisdag 22 januari 2013

Vad ska jag göra? Laga? Slänga?



Ja, nu har Nemi pillat ut innehållet ur en av nallarna igen (Zelda skulle aldrig göra något så våldsamt). Jag brukar pilla tillbaka stoppningen/inälvorna och sy ihop nallen, det tilltalar kanske min doktorssjäl. Men idag  undrar jag om inte nallen (den är ovanligt söt) ska få gå hädan, dö, avsluta sitt liv som nalle.


Det känns inte helt rätt, jag tycker inte om att slänga sådant som kan återanvändas, och det skulle absolut gå att laga den en gång till. Samtidigt ser jag att det vita fluffet börjar bli smutsigt, kanske har den faktiskt gjort sitt? Eftersom jag inte kan bestämma mig ligger nalle plus innanmäte kvar på golvet. Hundarna är inte poserade för bilden, Nemi gick genast och la sig på det vita fluffet, intill nallen, Zelda satte sig för att se vad som skulle hända.


10 kommentarer:

HumleSpunk sa...

Spunk är expert på sånt också, och när jag suckar och pekar på allt utspritt ludd så skyller hon på att det är någon slags uråldrig, medfödd rovdjursinstinkt att slita inälvorna ur sitt byte och att det inte är alls hennes fel egentligen.

Eva sa...

Men...?!?
Det är väl ingen som tror att det är HUNDENS fel att saker bara exploderar i munnen???
Allvarligt talat Åsa - jag röstar för att nallen ska få återuppstå ännu en gång! Tvättmaskinen kanske?

EvaB sa...

Rädda nallen!!! :-)
T.ex. med stygn av björntråd :-D

Anonym sa...

Klart att nallen ska återuppstå.
Dina damer är härliga Åsa i sin olikhet

desperat hemmafru sa...

Eftersom du frågar - klart nallen ska räddas! Det skitiga fluffet syns ju inte när du stoppat in det och sytt igen. Är väl lite symboliskt för oss människor också. Smutsen på insidan menar jag. Hur det är med återuppståndelsen låter jag vara osagt. ;-)

Charlotte Z sa...

Eller om nallen återuppstår, kanske det blir som i boken o skräckfilmen Jyrtjurkogården;-)

Olga da Polga sa...

hihi jag tänkte göra ett liknande inlägg på min blogg! Vår daghund Naxos har lyckats bita sönder flera söta nallar på en vecka, än vad mina 7 gjort under hela sin livstid! Det är sådana nallar som hundarna ärvt efter mina döttrar. Och eftersom de, trots dragkamp och valptugg, har hållit för mina hundar har de liksom blivit nallar som verkligen stått för begreppet trofasthet och tålighet och blivit kära vänner på golvet. Nu när Naxos är här har han efter några tugg och slit trasat sönder två av dem i stycken ... Luddet ligger överallt. Fastnar i Naxos lurviga päls och i filtarna men jag vet ändå inte om jag vill slänga dem? En som fick ett hål i huvudet tömde jag på det sista innehållet i benen så det blev en platt trasnalle. Den är inte lika söt som förr men lika rolig att leka med!

Arlo sa...

Vi röstar för omstoppning snarast!

Anonym sa...

Pula in en t-shirt i den tomma nallen och lämna ett litet hål så att den går att få ut med lite jobb, det är ändå det som är själva sporten. Sen är det bara att pula in t-shirten igen och på så sätt "laga" nallen om och om igen.Funkar jättebra här hemma med våra tre whippettjejer.Ibland får man gå o plocka t-shirts från golvet men det är ju lätt gjort.....

Unknown sa...

Till anonym: vilket strålande förslag! Så gör jag nästa gång! (det får bli en bit av en t-shirt, praktiskt att även den går att tvätta...