torsdag 25 oktober 2012

Chihuahuan i matbutiken del 2...


Den här texten/dekorationen hittade jag på golvet i Fältöversten, ett köpcentrum vid Karlaplan.
Medan jag fotade - hundarna var inte med - kom en liten dam (jo, jag vet, jag är själv en liten dam, men den här hade hår som drottningen av England, kjol och kappa).
"Jaaa, " säger hon med bekymrad min, "De tillåter hundar härinne nuförtiden..."
"Mmmmm...."
"Det finns till och med...", hon kommer närmare, ser sig om och sänker rösten konspiratoriskt "Det finns till och med dem som försöker smuggla in småhundar in i livsmedelsbutikerna."
Hennes ansikte är grått, bekymrat, litet plågat.
Och så fortsätter hon:
"De sprider ju så mycket smitta..."

Klart att hon tycker att det är ett problem att folk går runt och sprider farlig smitta, vem skulle inte tycka det, men det som intresserar mig är varifrån hon hade fått idén att en frisk liten hund som ligger i en väska skulle kunna förgifta maten i butiken.




7 kommentarer:

Eva sa...

Det är väl samma fenomen som får folk att inte ens vilja förstå att du kan koka en napp t.ex. ?
Vi svenskar har nog "bäddats i bomull" så länge att vi helt tappat proportionerna!
Själv skulle jag vilja förbjuda herrar (o ibland damer) som sommartid står utan skjorta och svettas över grönsaker o frukt...

Olga da Polga sa...

hihi vilken bra beskrivning av den lilla damen, jag ser till och med hennes menande blickar ;-)
Jag undrar vad de som tror att hundar sprider smitta bara genom att ligga i en väska, har för föreställningar om oss som har våra hundar i köket där vi tillagar maten vi har handlat...

En väldigt bra golvdekoration tycker jag :-)

desperat hemmafru sa...

Ja, vad är det för smitta som svenska myndigheter överhuvudtaget är rädda för? På riktigt alltså? I somras fick vi inte ens gå två meter genom en restaurang för att sätta oss på deras uteservering. För att myndigheterna sagt så. På vilka grunder? Till och med i byråkratiska Tyskland får man ta med hunden på gallerior och restaurager. Men tyska hundar kanske inte har "smittan" med stort "S"?

Gudrun sa...

Och där trodde hon att hon hittat en bundsförvant! Ack vad hon bedrog sig!

Anna Stigsdotter sa...

Ack, tänk om ägarna till Solna Centrumgalleria kunde göra som Fältöverstens. Då kunde jag rasta Chali på vägen och lämna böcker på biblioteket i gallerian i samma veva. Har ännu inte hittat lämplig väska att smuggla in min lilla smittspridare i. Tack för ditt roliga inlägg Åsa. Det gav mig dagens skratt.

fianathome sa...

Ja där fick hon gläfst till ..
Jag hade med mig en av mina minsta pudlar (under 3 kilo) under armen in i en optikeraffär för att köpa lite putsvätska till glasögonen och blev mer eller mindre utskälld av damen bakom disken.
Min hund kunde smutsa ner affären..

Men det finns ju människor som har fobi för märkliga saker och tänk va de går minste om livet.

Christina Klosterberg sa...

Som tur är finns det även många fina damer i de trakterna som såg till att hundförbudet på fältöversten försvann! Sen håller jag med om att din reflektion är relevant. Frågan är om inte alla förkylda människor som klämmer på alla grönsaker är ett större problem?