tisdag 10 maj 2011

Två hundar är fler än en hund...


Dubbelt så mycket av litet är fortfarande litet. Det är därför inte så mycket dyrare att exempelvis köpa mat till två små hundar än att köpa mat till en. Jag har länge tyckt att Nemi nästan inte kostar något extra.
Det slutade jag med igår - då betalade jag hundarnas försäkringar och det märktes plötsligt att två försäkringar kostar mycket mer än en...
Bild: man kan även lägga två hundar på en matta...

8 kommentarer:

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Precis så är det. När hunden har blivit ett år försvinner valprabatten.På Agria kan man försäkra sig så att man får avboka/omboka en resa om hunden skulle bli sjuk. Det var inte dyrt.
Två hundar är väl också dubbel glädje kan jag tänka.

Unknown sa...

Jag tycker att två hundar är trippel glädje... Och Nemi har ju förstås varit försäkrad tidigare, men nu kom båda avierna i samma kuvert och då märktes kostnaden mer... Tack för tipset om reseförsäkringen!

Olga da Polga sa...

ja huu! Jag har gjort så att alla våra hundars försäkringar kommer olika tidpunkter på året, på det sättet känns det som att det inte är så mycket pengar ... Om alla sju försäkringar kom i samma kuvert ... ojoj, då låg vi nog avsvimmade här hemma ;-)

desperat hemmafru sa...

Men alltså, är två hundar trippel glädje??? Då MÅSTE jag ju ha en hund till!!! :-)

Men allvarligt. Hur mycket mer jobb är det med två hundar? Min största oro är faktiskt var jag ska göra av dem de få dagar om årt vi kanske reser och inte kan ta med dem. Jag hatar hundpensionat, men på något sätt måste man väl få leva som människa också?

En annan sak. Ibland resonerar jag som att det vore bra med två hundar för att de får sällskap av varandra. Ja inte bara när man är hemma, utan också när man är borta menar jag. Nu är jag ju hemma om dagarna, men jag hoppas ju få börja jobba (deltid) när tillfälle ges. Hur länge kan jag lämna hundarna med gott samvete? Just nu lämnar jag i princip aldrig Buzz, men det händer naturligtvis. Ofta är jag borta korta stunder, men det har hänt att jag varit borta upp till 6 timmar när det kört ihop sig. Han verkar ta det med ro, men jag tänker att det skulle vara trevligare att ha sällskap av någon i "flocken" - en hundkompis.

Vad tror du/ni?

Anna sa...

Ja det är försäkringarna som mest gör att man ekonomiskt märker att man har fler än 1 hund, för mina dras det på autogiro varje månad så det är ändå inte så farligt... Min far höll dock på att trilla baklänges när han fick reda på hur många tusen per år jag betalar för hundförsäkringar när min egen olycksfallsförsäkring går på dryga 500-lappen, haha :)

Jeanita sa...

Nu är det väl på tiden att lilla
Nemi får vara med i texten om mitt
liv med Zelda OCH NEMI.
Lycka till med tävlandet framöver.

Unknown sa...

Till desperat hemmafru: jag är övertygad om att hundarnas livskvalitet blir bättre av att de har en annan hund att umgås med - det är litet som skillnaden mellan att ha ett barn och att ha två - de hittar på saker tillsammans, leker, bråkar, blir sams, det händer helt enkelt mer. Sedan tyckte jag att det var lättare att lämna två hundar på pensionat än en, fast det var kanske mest i mitt huvud det satt. Jag fick i alla fall tillbaka två hundar som verkade helt ostressade av sin vistelse där, och som enligt Jeanett hade varit glada, aktiva och allmänt oproblematiska. Gissar att Nemi hade gott stöd av Zelda som ju är väldigt stabil i nya miljöer.
Buzz som är omplacerad är kanske extra känslig fast du beskriver det ju som att han tar det lugnare än du... Jag lämnar mina i 3-4 timmar ibland, och även där upplever jag det som lättare i och med att de är två. Det verkar dock som att de går och lägger sig på varsin filt och sover medan jag är borta, så mest är det väl sällskapet...
Både Zelda och Nemi har haft lätt att vänja sig vid att vara ensamma - de får ett litet kex eller liknande, går och lägger sig, sedan säger jag hejdå och går.
Fast det roliga är ju inte att ha mindre dåligt samvete när man går hemifrån, det roliga är att se dem in action, och att få umgås dagligen med inte bara en, utan två, av dessa vackra, intressanta och oförutsebara varelser...

Britt Marie o Rudi sa...

Nu börjar Rudi tjata om en lillebror igen...