torsdag 16 juni 2011

Gallergrind till balkongen...


Skillnaden mellan att vara en stor puff och en liten...
Tack Agneta för bilden.

5 kommentarer:

desperat hemmafru sa...

Fattade först inte vad du menade. Måste vara lite trög ;-) Men nu kan jag inte sluta le!

Anonym sa...

Jag fick också tänka en lång stund : )

Arlo sa...

Att vara liten har helt klart sina fördelar ibland!

becca & olga sa...

Är det jättestor skillnad på dem, jag ser ju att Nemi är mindre förtåss, men hur mycket mindre? Kommer hon inte bli större :)läste att det kunde vara ett ganska stor skillnad på mankhöjd osv från individ till individ ;)Har ju köpt en Chinese Crested bok till när jag ska skaffa en ngn gång ;)hihi

Unknown sa...

Zelda väger drygt 6 kg (är i precis lagom hull), Nemi drygt 3 (hon är, som många kineser i ettårsåldern litet åt det tunna hållet). Nemi är ungefär 27 cm vid manken, Zelda är 4-5 cm högre.
Zelda är därmed en relativt stor kines, Nemi en relativt liiten. Zelda, i motsats till Nemi är utställd, och har då fått omdömet "bra storlek", men tydligen är det så at olika domare har olika uppfattning om hur stor en kines ska vara, idealiskt. En del gillar de litet större eftersom de får bättre rörelser, en del gillar de mindre eftersom rasen ju ändå är en dvärghund.
Så en välinformerad valpköpare kan ju fundera på hur de ser på storleken eftersom den varierar så mycket, och sedan kan man ju välja en valp med större eller mindre föräldrar så att man får den hund man vill ha. (Inget är dock säkert, en liten tik får ibland valpar som blir betydligt större än hon själv, och vice versa...)