tisdag 19 april 2011

Varje dag är ovanlig på sitt sätt

Två saker som gjorde gårdagen ovanlig: vi träffade kakaduan Hugo :-) och Nemi började hosta :-(.
Hon är vaccinerad mot kennelhosta, men verkar ha drabbats ändå.

.

5 kommentarer:

Olga da Polga sa...

oj! En kakadua har vi aldrig träffat på :-) Nemi och Zelda tycks hälsa artigt försiktigt!
Trist om hon fått kennelhostan ändå, jag hoppas hon slipper!

Marina sa...

Visst är Hugo cool. Hans matte kom ofta in förra våren och köpte färskpressad apelsinjuice. Det tog ett tag innan jag fick reda på varför hon hade så konstig kroppsform. Så småningom visade det sig att Hugo bodde innanför tröjan.
Hoppas Nemi repar sig fort!

Lyckopiller sa...

Åhh...jag har oxå ägt en kakadua en gång i tiden. Som precis som Hugo följde med på allting! Otroligt smarta och läraktiga är de.

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Om det är kennelhostan så har du ett par jobbiga dygn framför dig. Aya är precis frisk från den. Vaccinationen gör att det inte blir så allvarligt men hostar gör de. Köp Bisolvon tabl 8 mg. Det lindrar. Aya (10 kg) fick 2x 2,5 tabl /dygn. Vi håller tummarna att det går över fort. Aya hostade ganska intensivt i 2 dygn, sen klingade det av. Inga promenader när hunden hostar bara vila.Ingen hundkontakt förrän hunden varit helt hostfri i 5 dygn.

Britt Marie o Rudi sa...

Rudi hade kennelhosta för ett år sen. Han var självklart vaccinerad. Hostan var jobbig i ett par-tre dygn, ingen sov och jag torkade vitt skum från alla mattor och golv. Rudi var inte alls påverkad för övrigt och när väl hostan klingade av var han som vanligt igen.