torsdag 8 november 2012

Och till Gondar...

Vad gör två små hundar en dag i Addis? Antagligen detsamma som matte: ser sig om litet, äter, sover, skriver/vilar.
Kanske hade vi passat på att träna, vädret här är, i motsats till Stockholm eller Zanzibar, varken för kallt eller för varmt. Vi är cirka tvåtusen meter över havet, så kanske hade hundarna, som nyanlända människor, blivit överraskade över hur snabbt flåset tog slut.
Det är märkligt att kunna gå och lägga sig riktigt tidigt utan att behöva ta hänsyn till någon kvällspromenad!
Idag väntar en en ny liten flygning till Gondar i norra Etiopien, så damerna hade fått göra en ny burresa. Möjligen hade det varit första gången två små hundar flög med inrikesflyget här, för det är inte så vanligt att man reser med hund - turisterna har ju inte med sina av naturliga skäl, och de etiopiska familjerna har oftast någon hemma som kan ta hand om hunden medan de är borta.

Gondar/Gonder (uttalet ligger mellan a och e, som i Addis som ibland skrivs Ababa och ibland Abeba) ser ni vid triangeln, ganska långt norrut.


PS: (kl 03.30 svensk tid, 05.50 lokal tid) Upptäcker att inrikesterminalen här i Addis har ett förtjusande välfungerande och gratis internet.

9 kommentarer:

fianathome sa...

Jag blir nyfiken...
Gör du researsch, för det är ju något "ovanligt" ställe om man ska resa - eller?
Hoppas du inte tar illa upp för jag frågar :)
kram
Fia

Unknown sa...

Till fianathome - nej, jag försöker bli klar med nästa bok. Har ofta rest till Etiopien för att få skrivro i trevlig omgivning...

Doris matte sa...

Så trevligt att följa din och "hundarnas" resa i Afrika..

Unknown sa...

Till Doris matte: roligt att höra!

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Du verkar fortfarande ha band till till Etiopien. Det är ju speciellt att resa i ett land som man har anknytning till och i Etiopien finns väl väldigt många olika naturområden och platser att utforska.Generöst av dig att visa bilder på platser du besöker.

Pennys mtte sa...

Tack Åsa för denna spännande reseberättelse!! Det måste ha varit roligt på Zanzibar och jag har för mig att Gondor har mycket gamla kyrkoruiner att se. Fantastiska bilder. Generöst att vilja berätta så vi i fantasin kan följa med en del upplevelser där.

Britt Marie o Rudi sa...

Även jag uppskattar verkligen att vi får följa med på din fantastiska resa!
Zanzibar har länge varit en fantasieggande plats för mig!

Unknown sa...

Skönt att ni vill följa den hundlösa hundbloggen!
Till Maud: jo, jag känner mig hemma här. Och det finns massor att utforska!
Till Pennys matte: jo, det här är historiska trakter med slottsruiner och kyrkoruiner och mycket annat, men jag ska inte låta mig avledas (har varit här tidigare) från skrivandet.

Ewa Ivarsson sa...

Gondar var en underbar upplevelse.. tänk så tigmatiserat Etiopien är.. bar nöd och elända repporteras oftats därfirån, men att finna dessa kyrkor och slott i Gondar... otroligt fint!