torsdag 29 december 2011

Nu är vi tillbaka, och Zelda har opererat ögonlocken.

Idag har Zelda fått sina nedre ögonlock opererade, de har varit en aning inrullade precis vid ögonvinkeln. Nu har har de dragits ner en aning invid nosen dels för att öppningen till tårkanalen ska hållas helt öppen, dels för att de inte ska irritera ögat. Så nu ser vi fram emot klara friska ögon som inte rinner!

Professor Kristina Narfström tar emot.

Opererad och klar! Allt gick precis som planerat, hon är sydd med tre små stygn i vardera ögonlocket där en liten bit hud har tagits bort. De och tratten ska sitta i tio dagar...

9 kommentarer:

Britt Marie o Rudi sa...

Så skönt att operationen gick bra och ni har den avklarad nu! Tio dagar med tratt blir nästa prövning.

Erika sa...

Skönt att det gick bra! :)

Jag har själv en vit puff där ögonen rinner, så nu funderar jag på att träffa en ögonspecialist och berätta om Zelda, då de veterinärer jag pratat med säger att de inte kan se nåt... Men de har aldrig kollat ögonlocken.

Hoppas de slutar rinna nu :)

Peppers matte sa...

Trygga Zelda fixar förmodlgen även tio dagar med tratt

Olga da Polga sa...

fantastiskt vad de kan! Nu hoppas vi på ett lyckat resultat!

Unknown sa...

Till Erika - Kristina berättade att det var första gången hon gjorde denna op på en puff - och då är hon ändå specialist på rasen. Jag undrar om vi kanske har vant oss vid att en del kineser har rinniga ögon och därför uppfattar det som normalt? Nu hoppas jag i alla fall att hon slipper irriterade ögon under resten av livet!

desperat hemmafru sa...

Härligt att allt gick bra! Håller tummarna för ett gott och varaktigt resultat.
Träffade för första gången (!) två puffar när jag var hemma i Örebro i jul. (Varken i Belgien eller Tyskland har vi någonsin stött på en CC). De två puffarna var heeelt bedårande och nu önskar jag mig definitivt fler kineser. Även med hår! :-)

Erika sa...

Jaha, ja det kan nog stämma att folk blir vana.. Tråkigt är det.. :(
Förlåt om jag är fräck och frågar, men hur mycket kostade operationen?

Svar: Den salvan jag använder heter Fyra Ess Hund Salva och den luktar typ tjära. Jag tycker den är superbra och min puff är duktig på att låta det vara, men min nakenkille hatar att vara blöt och ha saker i pälsen, så det är nog som du säger att de vill ha bort det kletiga..
Olja i maten har jag redan :)

Unknown sa...

Till Desperat Hemmafru: det är ett välkänt faktum att det enda som är bättre än en kines är två kineser... ;-)

Pennys matte sa...

Glad att höra att allt gick bra. Jag undrar över Penny nu.