Idag blev det färskt lammben till frukost. De gnager först av köttrester, bindväv, senor och brosk. Sedan ger de sig på själva benet och tuggar delvis i sig det. Efteråt ser det ut som om de hade varit hos tandhygienisten...
Och - detta är den absolut bästa måltiden enligt hundarna själva. Det tar ungefär två timmars hårt arbete att äta klart, och efteråt verkar de vara väldigt tillfreds!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
12 kommentarer:
God morgon.... kan bara instämma, detta är det bästa Maurice vet, han får dock märgben med märgen borttagen för magens skull, men jisses vad han njuter av att få tugga loss... måste ju vara bättre än alla tandborstar i världen... ha en fortsatt fin dag trots det gråa vädret. Hälsningar Ewa och Maurice från Tyresö
Vi gav Penny ett ben i form av en oxsvanskota (sedan Maj-Britt lagat en härlig oxsvanssoppa), men det mådde Penny inte så bra av. Vi upptäckte till vår förskräckelse att hon gnagt i sig hela benet ganska fort, och då gick det förstås som det gick. Det var förmodligen ett alldeles för poröst ben, kanske vi skall prova med ett litet stadigare ben nästa gång?
Jag brukar få alla möjliga sorters ben, som jag älskar, men dom får inte vara "tillagade" innan. Husse har läst sig till att de måste vara råa för att inte splittras och bli farliga. Kramis!
Snygg håruppsättning! :-)
Till Thomas: råa ben är elastiska, tillagde blir sköra och därmed mindre lämpliga som hundmat. Pröva med att ge henne oxsvansen rå nästa gång ;-)
Till Desperat Hemmafru: utan matmössa åker pälsen på Zeldas öron in i munnen och blir söndertuggad den med. Ytterligare en fördel med Nemis uppåtstående öron...
Härligt att se att denna ursprungsnjutning (gissar jag) avlats bort!
Alfons favorit är kalvklövar! Sega som tusan, räcker i evighet trots sin lilla storlek.
INTE avlats bort ska det naturligtvis vara!
Låter som en väldans smaskig frukost. Och dom har ju att göra ett tag också.
det där är ett nödvändigt vardagslyx och överensstämmer helt med mina hundars önskan och behov
Lyckliga hundar!
Skicka en kommentar