lördag 19 november 2011

Två små hundar äter (eller inte) frukost.


Det gick inte att ladda upp filmen jag tog - den var tydligen för lång. Den visar i alla fall Zelda som snabbt äter sin mat, och Nemi som luktar misstänksam på sin för att sedan gå sin väg... Ni får nöja er med en bild av Zeldas tomma matskål, och Nemis i stort sätt orörda frukost... Nemi får maten på en tallrik eftersom hon äter bättre om maten sprids ut.

11 kommentarer:

Ewa Ivarsson sa...

God morgon Åsa,

Visst är det Devon Rose porslin av Wedgewood du har.. Neemi äter på samma porslin som vi när vi äter frukost. Tyvärr tillverkas den inte längre, är så förtjust i just detta mönster. Ha en fiin helg! Hälsningar Ewa och Maurice

Unknown sa...

Hej Ewa!
Ja, Devon Rose var länge mitt favoritporslin. När jag var ung och mycket pank sparade jag till en tallrik, en tekopp...
Nu, fyrtio år senare, är det bara några udda delar kvar,
Nemis tallrik/fat har förlorat sin tekopp, men har nu fått ett nytt jobb!

Anonym sa...

Nu blir jag nyfiken ,vad är det för foder? Visst är det färskfoder?

Unknown sa...

Detta är ett nytt helsvenskt BARF-foder (färskt), finns i litet olika smaker, som vi köpt för att pröva. Att Nemi inte äter har inget med just det här fodret att göra, Zelda tycker att det är jättegott!
Det är litet billigare än motsvarande som importeras från Norge, och ska vara likvärdigt...

Katarina sa...

Det där skulle kunna vara våra hundars skål och fat. Leia äter helst på fat - när hon väl äter, och Nanna slukar allt hon får.

Britt Marie o Rudi sa...

Hur blir magarna efter färskfoderintag?
Vi har bara provat färskfoder (Priima) en gång och det blev mycket utespring på natten efter den portionen.

Unknown sa...

Till Britt-Marie: hos oss är det tvärsom - det blir mycket litet output, det mesta av ett färskfoder ska ju kunna smältas av hundmagar. Kanske var Rudi bara ovan?

Anonym sa...

Hej, Jag ger färskfodret "klass" normal till mina hundar. Färskfoder är det bästa man kan ge sina vovvar. En affär här i Falun säljer detta och det är en ICA butik. Lite krångligt är det eftersom man måste ta upp det ur frysen i tid och när vi ska till sommarstugan och inte har frys så fungerar det ju inte.

Jag är ingen expert på trimknivar men det gäller att ha en kniv som inte är för vass då den absolut inte får skära av pälsen, den ska ryckas. Håret är "dött" när man rycker ur det därför gör det inte ont på hunden. Själva knivbladet ser olika ut och det finns speciella öronknivar som är lättare att komma åt med. Jag använder mest en kniv som jag fått rekommenderad av uppfödaren. Andra trimknivar används för att karda ur ullen i pälsen. Astas päls består dels av sträva täckhår och dels en massa ull. Vid utställning ska pälsen vara så sträv som möjligt,därför tas ullen bort. Ju mer "svintolik" pälsen är desto bättre! Det är arbetsamt att trimma. Därför prövar jg olika knivar för att se vilken som får bäst grepp och som är lättast att arbeta med. Den ska också vara skön att hålla i.Provat en variant som en finsk airedaleuppfödare tagit fram. Den såg ut som en fotfil och den fungerade utmärkt, tyvärr blev den slö fort. Troligen finns det olika knivar för olika pälstyper antar jag.

Det är kul med päls, att trimma en airedale är som att skulptera men det är svårare än vad man tror:-)

Unknown sa...

Det är väl så det ska vara, är det inte svårt blir man ju inte lika nöjd när det blir bra...

Thomas Notini sa...

Var hittar man detta färskfoder?

Unknown sa...

Båda är inköpta på Stockholms Hundforum på Karlbergsvägen 32B.