måndag 24 november 2014

Seniorlägeråterträff ...

Igår var vi som sagt på återträff/kurs hos Frida.

Vi inledde med promenad,  med lite (mycket) god vilja kan ni se två kineser och tre Bostonterriers.


Sedan slog vi läger intill Pernilla och Gänga.


Frida gav tips och idéer om inlärning av nya trick, samt individuell coaching:


Jag la fokus på Zeldas kommande HtM-program. Vi diskuterade vilken ny position vi ska lära in, vi behöver en till för att komma upp i en rimlig klass två nivå. Valet stod mellan två och sex, vilket är när hunden går framför föraren med kroppen mot förarens ben. Det blev nr två, dvs med huvudet åt höger. Detta för att hon inte ska blanda ihop nya positionen med sjuan som hon kan, den är på vänster sida med huvudet bakåt. För att komma till sjuan passerar hon mig på framsidan, så under en kort stund är hon som på genomfart genom position sex.Vilket skulle det göra det svårare för henne att hitta sexan. Hängde ni med?
Här ser ni vårt första träningstillfälle hemma, igår kväll. 



Ska bli intressant att se hur lång tid detta kommer att ta, tycker att det har gått fortare och fortare att lära henne nya positioner!
Och så måste vi få med attityden också... Position två ska vara kul! Vi jobbar på, återkommer om en vecka eller så och berättar hur det går!
PS passar på att lära Nemi tvåan också medan jag ändå håller på ...

1 kommentar:

ej hundägare sa...

SNYGGT omslag till din kommande bok H. Ser framför mig hur sjöhästen snurrar runt på - mellan I I i bokstaven H. Bara på kul! :)