torsdag 14 november 2013

Vissa dagar älskar jag att bo mitt i staden.

Igår på förmiddagen gick vi en sväng i Bellevueparken där hundar får vara lösa. Nemi gillar att gå dit, Zelda verkar ta det som ett straff, eller i alla fall som en prövning.


Resultatet blev två rejält leriga hundar, så jag passade på att bada dem när vi kom hem. Nu kommer det fina:  vi kunde vi välja att hålla oss till torra trottoarer under resten av dagen.


Det behöver inte vara tråkigt - vi var exempelvis inne i en butik där det låg en Bichon på disken. Det tog en evighet innan damerna hittade henne, nästan som att leta upp något i skogen. 


Och sedan var vi och fikade på café. Damerna kopplade av.


Så efter en händelserik eftermiddag var båda hundarna fortfarande (nästan) lika rena som de var innan vi gick ut - inte dåligt i dessa lervällingstider!





4 kommentarer:

Ewa Ivarsson sa...

Bra miljöträning! Vi har "torka tassar" ritual efter promenaderna i skogen här i Tyresö... i övrigt sköter sig en colliepäls alldeles på egen hand... och den lilles är ju bara fjun så där fastnar inget.

eva s sa...

Härliga bilder på fina hundar :)

Bingolotti sa...

Håller fullständigt med!

Arlo sa...

Fast bor man på landet så kan man välja att låta ler-putten rasa av sig i höga våta gräset så han bara behöver frotteras lite vid ingång :-)