onsdag 20 juli 2011

Spårhunden Nemi.

Igår gick vi förbi en boutique som hade rea. Nemi ville absolut gå in, alla försök att avleda henne möttes med menande blickar och ytterligare ett steg mot den öppna dörren. Så jag gav upp, gick in, och hittade ett par svarta byxor som jag behövde.
Det ni - vad är en kantarellhund jämfört med en "svarta-jeans-som-passar-på-rea" hund?
PS Om jag ska vara riktigt ärlig så var det nog butiksinnehavarens två små hundar som lockade, men ändå...
PPS Vi blev utskällda och Nemi skällde förstås tillbaka. Zelda tittade bort och tänkte på något annat.

Bild: i provhytten.

7 kommentarer:

Anna sa...

Jag blir lika förvånad och förundrad varje gång jag ser hund(ar) inne i en "vanlig" butik. Här uppe tror jag aldrig jag har sett en hund inne i en affär, ja förutom djuraffären då, och jag är ganska säker på att om man kom in med en hund i en klädaffär så skulle man bli avvisad..

ej hundägare sa...

Att hitta passande jeans på rea är ju som att hitta en kantarell i öknen! Det kan nog bara en outgrundlig sfinx, sådär på störten!

Britt Marie o Rudi sa...

Jag håller med Anna.I "mina" städer är också helt otänkbart att ta med en hund in någonstans, utom i djuraffär, och då ska de helst bäras. Men som hundägare på sjuttiotalet minns jag att jag hade med min långhåriga collie i alla affärer utom där mat såldes.
Bra jobbat, Nemi, det blir nog spårhund av dig också vad det lider, hälsar Rudi!

becca & olga sa...

Det var inte illa ;) Vilken talang!

Olga da Polga sa...

hihi proffsigt Nemi!
Det är väl det Abba velat säga mig de gånger hon absolut velat gå in till mäklaren och tatueraren här i stan ... men varje gång har jag missat vad det var jag skulle finna där ;-))

Unknown sa...

Det är nog lättare att komma in med små söta hundar än med två rottisar, gissar jag.
Jag handlar inte i affärer där hundarna inte är välkomna om jag inte måste...

Unknown sa...

PS till Anna - varför inte pröva? Visa tydligt att du inte tänker låta hunden välta inredningen eller kissa på kläderna, tänk att kunden är kung (de ska få dina pengar), le vänligt och tänk på att de ska vara glada över att du är där. (Hunden ska förstås inte vara genomblöt och lerig...)