torsdag 8 januari 2015

"You are entertaining her."

Min akilleshäl: jag blir lätt alldeles för aktiv, vilket gör hundarna passiva. Det var när jag fick hjälp att ställa högre krav på Zelda att själv aktivera sig och bjuda upp som vi fick det stora lyftet i träningen och på tävlingsplanen.
Jag trodde inte att jag curlade Nemi lika mycket, men i förrgår sa plötsligt Johanna A. :"You are entertaining her". Tänkte först att det var en positiv kommentar, hunden ska ju tycka att träningen är kul, men hon följde upp med: "Don't."
Hon hade rätt förstås, men oj vad det är svårt att sluta!

"That sneezing is a displacement activity, this is hard for her" var en annan kommentar att tänka på. Nemi fnyser ibland när vi tränar, jag har trott att det berodde på att jag hade råkat klicka någon gång när hon råkade nysa (min reaktionstid matchar inte Nemis snabbhet). Johanna uppfattade nysningarna som ett tecken på att Nemi tycker att det hon gör är svårt vilket är en intressant tanke. Själv tycker jag att det kommer mest när hon är osäker på vad hon ska göra, vilket förstås är en svår situation för en snabb liten hund. Jag måste lära mig att bli tydligare, vilket kanske är det som hundträning går ut på i sin renaste form - kommunikation.

Idag ska vi jobba vidare med position två, ni får se resultatet i morgon!

1 kommentar:

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Så roligt att du delar med dig av dina kunskaper.