måndag 25 maj 2015

Rekordlåg poäng i söndags.

Zeldas HtM2 debut blev så dålig att nu borde det bara kunna bli bättre. :-)
11.30 poäng av 30 möjliga är personligt bottenrekord, och alltihop beror på att jag skulle försöka peppa henne lite extra just innan start - domarnas bedömning av föregående ekipage tog tid. Jag höll en bit kyckling framför henne och tryckte undan henne lite (för mycket) för att hon skulle bli extra taggad. Istället trodde hon att hon blev korrigerad och reagerade med att se ut som om hon fått en hård spark i revbenen. Efter det ville hon inte titta på mig, inte ta emot någon belöning och inte vara i närheten. Inte bra i HtM där hunden ska vara nära i alla positioner.
Och så blev vi inropade.
Vad göra?
Skippa alltihop?
Gå in och försöka förbättra stämningen?
Jag valde det senare. Hon följde snällt med, men höll sig ungefär en meter ifrån mina ben. Jag fick sätta mig och tala med henne, sedan piggnade hon sakta till och närmade sig allteftersom.
Under omständigheterna var 11.30 generöst, tycker jag.
Vi tar nya tag på söndag!

Med Nemi gjorde jag en belöningsstart, gick in, körde några moment, gick ut, belönade, gick in igen. Det räckte för att vi skulle få domarens pris, en fin keps!
Otippat!

1 kommentar:

Arlo sa...

Som jag redan sagt....du och Nemi lurade verkligen mig...jag blev så förtjust i ert fina program (som enligt dig inte ens fanns). Hur som helst, alltid trevligt att ses på tävling! BMW